Menedzsere szerint rengetegen akarták Szoboszlait

Menedzsere szerint rengetegen érdeklődtek és tettek ajánlatot Szoboszlai Dominikért, a Salzburg magyar válogatott futballistájáért, aki januártól a német Bundesligában szereplő RB Leipzigben folytatja.Esterházy Mátyás az M1 aktuális csatornának pénteken elmondta, fontos volt, hogy Szoboszlai lépcsőzetesen haladjon előre karrierjében, és most érezték úgy, hogy kinőtte az osztrák bajnokságot, és eljött az ideje a váltásnak. Hozzátette, már nem fontos, hogy milyen klubok voltak az érdeklődők között, hiszen mostantól kizárólag új klubjára koncentrálnak.

    

Esterházy Mátyás megjegyezte, a Leipzig egy tehetséges játékosokkal teletűzdelt, ambiciózus klub, amelynek Julian Nagelsmann személyében kiváló fiatal edzője van.

    

"Ezek a legfontosabb szempontok, amelyek garanciát jelentenek Dominik fejlődésére" 


- mondta a menedzser, aki szerint a 12-szeres válogatott támadó középpályás zökkenőmentes beilleszkedését segítheti az is, hogy Gulácsi Péter és Willi Orbán személyében két magyar válogatott csapattársa van, valamint több jelenlegi lipcsei futballistával szerepelt együtt Salzburgban is.

    

Esterházy Mátyás szerint Szoboszlai számára külön motivációt jelent, hogy minél hamarabb bekerüljön a lipcsei kezdőcsapatba, hiszen ha "valaki Európa egyik legjobbja akar lenni a saját posztján, akkor ezeket a harcokat meg kell vívnia".

    

Szoboszlai négy és fél éves szerződést írt alá a német klubbal. A Salzburg színeiben vasárnap a Wolfsberger AC elleni bajnokin lép pályára utoljára, karácsony után csatlakozik az RB Leipzighez, és a német Bundesligában január 9-én a Borussia Dortmund ellen mutatkozhat be.


MTI

Close Menu