Távozik az Újpest FC vezetőedzője - Michael Oenning az új edző

A szerb Predrag Rogan szerdán távozik az Újpest FC vezetőedzői posztjáról, utódja a német Michael Oenning lesz.



A június 1-jén kinevezett szakvezető szerda este, a Zalaegerszeg 3-2-es legyőzése után az M4 Sport élő adásában jelentette be, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a fővárosi lila-fehérek kispadján.

    

Riporteri kérdésre Rogan úgy fogalmazott, a vezetőséget kellene megkérdezni távozása okairól.

    

"Ez volt az utolsó mérkőzés számomra, ma este lezárul az együttműködésem az Újpest FC-vel. Nagyon nagy megtiszteltetés volt ebben a klubban dolgozni. Mindenkinek köszönettel tartozom, a játékosoknak, a szakmai stábnak, a vezetőségnek az együttműködésért, és mindenkinek, aki hozzásegített ehhez az eredményhez" 


- nyilatkozta Rogan.

    

A szerb tréner emlékeztetett, hogy harmadik alkalommal dolgozhatott Újpesten, és amikor június elején, hét fordulóval az előző idény vége előtt kinevezték, a csapat nagyon rosszul állt a tabellán, de egy nagyon sikeres időszak után a középmezőnyben zárt.

    

"Büszke vagyok arra, amit sikerült elérni, most azonban eljött a váltás és a pihenés ideje. Természetesen a vezetőséget kell megkérdezni a döntés okáról" 


- szögezte le.

    

Rogan végül úgy vélekedett, a nagyon nehéz koronavírusos idők után kezd magára találni a csapat, amely szerinte jövőre kiléphet az európai kupaporondra, mert játékoskerete erőssége alapján ott a helye.

    

A szerb tréner 23 bajnoki mérkőzésen irányította az Újpestet, amely kilenc győzelem mellett hatszor döntetlent játszott, nyolc alkalommal pedig kikapott ebben az időszakban.

    

Az Újpest FC honlapjának szerda esti közleménye szerint a klub vezetősége és tulajdonosa az elmúlt hónapok teljesítményét figyelembe véve döntött úgy, hogy szerződést bont a vezetőedzővel. Januárjától a német Michael Oenning irányítja a csapatot, másodedzője Gál István lesz. Víg Péter és Babócsy András továbbra is a szakmai stáb tagja marad.

    

Az 55 éves Oenning 1999-ben kezdte edzői pályafutását. Előbb a német U18-as és U20-as válogatott segédedzője volt, majd a Borussia Mönchengladbachnál a holland Dick Advocaat asszisztenseként tevékenykedett. Ezt követően a VfL Wolfsburg, majd a VfL Bochum, és az 1. FC Nürnberg edzői stábjának tagja volt. Magyarországon is dolgozott már, hiszen 2016 és 2018 között a Vasas FC-t előbb az élvonalban tartotta, majd a követő évben harmadik helyig és Európa-liga-selejtezőig vezette. Azóta a Magdeburg, majd a görög Arisz Szaloniki trénere volt.


MTI

Close Menu