Továbbra is nyeretlen Mezőkövesden a Puskás Akadémia

A Mezőkövesd egygólos győzelmet aratott vasárnap a vendég Puskás Akadémia felett a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.



A hazaiak sorozatban harmadik sikerüket aratták az NB I-ben, míg a felcsútiaknak, akik még sosem győztek a borsodi városban, megszakadt az öt körön át tartó veretlenségük.


    OTP Bank Liga, 16. forduló:


Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (1-0)


Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Pintér

    gólszerző: Besirovic (6.)

    piros lap: Karnyicki (15.), illetve Baluta (45+2.), van Nieff (94.)

    sárga lap: Farkas D. (9.), Berecz (24.), illetve Baluta (11., 45+2.), Spandler (28.), van Nieff (74., 94.)


    Mezőkövesd Zsóry FC:


Szappanos - Farkas D., Neszterov, Pillár, Vadnai - Besirovic (Eperjesi, 92.), Karnyicki, Cseri - Vutov (Jurina, 52.), Berecz, Nagy D. (Meszhi, 74.)


    Puskás Akadémia FC:


Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Spandler (van Nieff, a szünetben), Deutsch (Weslen, 68.) - Plsek - Slagveer (Tamás N., 83.), Baluta, Knezevic, Komáromi (Nunes, 57.) - Kiss T.


    

A Mezőkövesd jószerivel első támadásából gólt szerzett, de öröme nem tartott sokáig, mert a sok szabálytalansággal tarkított mérkőzés 15. percében emberhátrányba került Karnyicki durva talpalása miatt. A hazaiak ettől kezdve a stabil védekezésre koncentráltak, a felcsútiak pedig nem is találtak rést a mezőkövesdiek hátsó alakzatán, azaz nem tudták érvényesíteni a létszámfölényüket. A szünet előtti utolsó percben ráadásul Baluta fegyelmezetlensége miatt - sípszó előtt végezte el a szabadrúgást - egyenlő létszámban vonulhattak pihenőre a csapatok.

    

A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, de a mérkőzés elejéhez hasonlóan a Mezőkövesd futballozott veszélyesebben, amit a csereként beállt Jurina kapufája jelzett. Az idő múlásával veszélytelen mezőnyjáték zajlott a pályán, a Puskás Akadémia továbbra sem tudta feltörni a hazai védelmet, amely egyszer ingott meg, de akkor Plsek elrontotta a helyzetét. A hajrában a vendégek valamelyest fokozták a nyomást, de egyenlíteni nem tudtak, így a Mezőkövesd megőrizte minimális előnyét a lefújásig.


MTI

Close Menu