A Barcelona elnökjelöltje szerint meg kell hosszabbítanunk Messi szerződését!

A Barcelona új elnökjelöltje, Joan Laporta szerint „nem lehet alku tárgya”, hogy a klub megpróbálja meghosszabbítani Lionel Messi szerződését.



Messi már tavaly nyáron igyekezte elérni, hogy a Barca elengedje, de amikor tisztázódott, hogy ezt csak jogi úton érhetné el, visszakozott. Szerződése azonban idén nyáron lejár. A Manchester City és a PSG a legesélyesebbek az argentín elcsábítására, bár miután Messi elmondta, „jó lenne az Egyesült Államokban élni”, az MLS is szóba került. A Barcelona elnökjelöltje, Joan Laporta a Eurosport spanyol kiadásának azonban elárulta: Mindent meg fog tenni, hogy megtartsák kapitányukat:


„Meg kell hosszabbítanunk Messi szerződését, ez nem alku tárgya. Ez prioritást élvez, meg kell győznünk arról, hogy megéri tovább folytatni ezt az ő és a Barca főszereplésével íródó gyönyörű történetet.”


A Barcelona a bajnokságban és azon túl is bajban van: részben a koronavírus-járvány miatt pénzügyi nehézségeik adódnak, de a Liga éllovasa, az Atletico Madrid mögött is hét pont a hátrányuk – bár két meccsel kevesebbet játszottak.


A nyomás azonban így is enyhült Ronald Koeman vezetőedzőn, lévén, a csapat nyolc mérkőzés óta veretlen. Laporta azonban nem biztosította teljes támogatásáról a hollandot: 


„Koeman a Barca jelenlegi edzője, aki kiérdemli a tiszteletet.”


Laporta kemény ellenfélre akadt Emili Rousand személyében, aki elnökké választása esetén Erling Haaland Barcelonába hozatalát ígérte amellett, hogy harcba szállnak Kylian Mbappéért a Real Madriddal.


„Szeretem a Barcát, a klub nagy kihívás nekem, szeretném őket szolgálni, azért is, mert megvan a tapasztalatom, felkészültségem és elszántságom, hogy kirángassam őket a jelenlegi gazdasági nehézségeikből.”


Megválasztása esetén Laporta második alkalommal lesz a csapat elnöke, 2003 és 2010 között már ő vezette a klubot. A választás január 24-ére volt kiírva, azonban a klub pénteki közleménye alapján a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozások következtében egyelőre bizonytalan időpontra halasztották. - írta a Liner.hu

Close Menu