A Honvéd szakította meg a Fehérvár hazai veretlenségi sorozatát

A MOL Fehérvár FC 2-1-re kikapott a vendég Budapest Honvédtól a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombat esti mérkőzésén.A székesfehérvári együttes sorozatban második vereségét szenvedte el a bajnokságban és 2019 decembere óta először maradt alul hazai pályán.

    

A kispestiek 2017 májusa óta, amikor 1-0-s sikerükkel megszerezték a bajnoki címet, nem tudták legyőzni a Fehérvárt. Azóta négy döntetlen mellett hétszer - köztük egy Magyar Kupa-döntőben - vereséget szenvedtek.


    

OTP Bank Liga, 18. forduló: 


MOL Fehérvár FC - Budapest Honvéd FC 1-2 (1-1)


MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött v.: Bogár

    gólszerzők: Dárdai (45.), illetve Hidi (22.), Batik (80.)

    sárga lap: Bamgboye (61.), Musliu (68.), Alef (78.), illetve Hidi (33.), Bardea (59.), Tujvel (83.), Tamás K. (90.), Nagy D. (91.), Zsótér (94.)


    

MOL Fehérvár FC:

  

Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Alef - Nego, Dárdai (Petrjak, 64.), Houri, Bamgboye - Nikolics (Zivzivadze, 64.)


    

Budapest Honvéd:


Tujvel - Uzoma (Bardea, a szünetben), Kamber, Batik, Lovric, Tamás K. - Szendrei, Hidi (Nagy G., 78.), Gazdag - Balogh N. (Nagy D., 67.), Bőle (Zsótér, 86.)


    

A Fehérvár kezdte jobban a meccset, a Honvéd negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé tette a játékot, majd egy óriási védelmi hiba után Hidi Patrik révén a vezetést is megszerezte. A hazaiak támadásban maradtak, küzdöttek az egyenlítésért, miközben a vendégeknek több lehetőségük nyílt kontratámadások vezetésére. A Fehérvár erőfeszítése a szünet előtti percben góllá érett: az NB I-ben először kezdőként pályára lépő ifj. Dárdai Pál első élvonalbeli találatát szerezte.

    

Fordulást követően is lüktető maradt a játék. A Fehérvár játszott fölényben, a Honvéd továbbra is a gyors ellentámadásaiban bízott. Mégsem ebből szerezték meg a fővárosiak újra a vezetést, hanem egy sarokrúgást követően, amit Batik Bence fejelt az ötösről a kapuba. A mérkőzés hajrájában görcsösen próbálkoztak a fehérváriak, míg a vendégek ügyesen tartották a labdát és megérdemelten szerezték meg a három bajnoki pontot.


MTI

Close Menu