Koronavírus ide vagy oda azért 2020-ban is szépen kaszáltak a sztárfocisták! – Mutatjuk, ki kereste a legtöbbet

Az elmúlt esztendő, a világjárvány a legsikeresebb focisták életét is felforgatta, ezzel együtt nincs okuk panaszra, szépen kaszáltak 2020-ban is.



Cristiano Ronaldo

30, 8 milliárd Ft


Az ötszörös portugál aranylabdás tavaly 105 millió dolláros bevétellel zárt. A Juventus labdarúgója a járvány miatti megszorítások ellenére is 60 millió dollárnyi (17,5 milliárd Ft) fizetésnek örülhetett. Emellett a Nike sportruházatot, a Herbalife táplálékkiegészítőt, a fogyasztási cikkeket forgalmazó Unilevert és a streamingszolgáltató DAZN-t képviseli, a cégektől körülbelül 45 millió dollárnyi (13,3 milliárd Ft) juttatást kapott tavaly.



Lionel Messi


30,5 milliárd Ft


Az argentin focista a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel, tavalyi keresete nagy részét a klubtól kapott, 72 millió dollárnyi (21 milliárd Ft) gigafizetése teszi ki. Legfőbb szponzorainak, az Adidasnak, a Pepsinek vagy éppen a Huaweinek köszönhetően további 32 millió dollárral (9,5 milliárd forinttal) növelte vagyonát a hatszoros aranylabdás 2020-ban.



Neymar


28 milliárd Ft


Ahogy a futballban, úgy a reklámiparban is jól cseng a Paris Saint-Germain brazil támadójának neve. Tavaly Bajnokok Ligája-döntőt játszó csapatánál 70 millió dollárnyi (20,4 milliárd Ft) pénzt keresett, emellett a Puma, a Red Bull, a Gillette vagy a népszerű focis videójátékot, a FIFA-sorozatot forgalmazó Electronic Artsszal áll szerződésben. Ezeknek köszönhetően további 25,5 millió dollárral (7,6 milliárd Ft) gazdagodott.


Blikk.hu

Close Menu