Zidane: ez nem futballmeccs volt

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője szerint a hóvihar miatt nem hasonlított labdarúgó-mérkőzésre a gól nélküli döntetlenre végződött szombat esti bajnoki találkozójuk az Osasuna otthonában.A mostoha időjárási körülmények miatt a fővárosiak már pénteken elutaztak Pamplonába, de a madridi Barajas repülőtér jeges kifutópályái miatt négy órán keresztül a repülőgép fedélzetén kellett várakozniuk.

    

Az Atlético Madrid-Athletic Bilbao mérkőzést a havazás miatt elhalasztották, az El Sadar Stadion ötven pályamunkása viszont egész nap azon dolgozott, hogy játékra alkalmassá tegye a gyepszőnyeget, ám a mérkőzés közben is esett a hó.

    

"Ez nem futballmeccs volt! El kellett volna halasztani a találkozót. Rosszul kezeltük a körülményeket, amelyek nem voltak megfelelőek" 


- mondta dühösen Zidane. 


Hozzátette, érzése szerint igazságtalanul bántak a csapatokkal, amiért játszaniuk kellett.

    

Toni Kroos szerint a vendégeknek a nehéz körülmények ellenére is jobban kellett volna teljesíteniük.

    

"Nagyon kevés lehetőséget teremtettünk. Egy ilyen szintű csapatnak, mint a miénk, több helyzetet kell kidolgoznia, még akkor is, ha nehéz ilyen pályán játszani. Tudtuk, hogy az ellenfelünk keményen fog védekezni" 


- magyarázta a középpályás.

    

Hozzátette, a gyepszőnyeg állapota nem lehet mentség, mert mindkét félnek ugyanazon a pályán kellett játszania.

    

"Nem lehetünk elégedettek az eredménnyel, mert az első helyért küzdünk, és ez a döntetlen nem segít rajtunk" 


- szögezte le.

    

Az Osasunának - amely október óta nem nyert meccset - kettő, a Real Madridnak mindössze egy lövése találta el a kaput az egész mérkőzésen. A fővárosiak a tabella második helyén állnak, hátrányuk csupán egy pont a városi rivális Atléticóval szemben, amely azonban hárommal kevesebb meccset játszott.


MTI

Close Menu