Boér helyett Waltner Róbert a ZTE vezetőedzője

Boér Gábor vezetőedző távozik az OTP Bank Ligában 10. helyen álló ZTE labdarúgócsapatának éléről, utódja Waltner Róbert lesz.A zalai klub hétfőn honlapján jelentette be a kispadon történt váltást. Kiemelték, a 38 éves Boér tavaly nyáron vette át az együttes irányítását, és közös megegyezéssel távozik. Hozzátették, irányításával a gárda 26 bajnoki mérkőzésen hét győzelmet aratott, míg öt döntetlen mellett tizennégy vereséget szenvedett.

    

Az érkező Waltnerrel kapcsolatban hangsúlyozták, hogy játékosként 2002-ben bajnoki címet ünnepelhetett a zalaiakkal, akiknél a klub élvonalbeli történelmének legeredményesebb játékosa.

    

Waltner első felnőtt klubja trénerként a Kaposvári Rákóczi volt, amellyel két év alatt két osztályt ugrott, így a gárda öt év után visszajutott az NB I-be, ahol azonban csak egy évet töltött. A szakember legutóbb a BFC Siófok vezetőedzője volt, ahonnan múlt héten távozott. A tréner a szezon végéig szóló szerződést kötött a ZTE-vel.

    

Az NB I-ben a ZTE-nek ugyanannyi pontja van (26), mint a 11., már kieső helyen álló Budafoknak, illetve hárommal gyűjtött többet a sereghajtó Diósgyőri VTK-nál. A zalaiak az elmúlt négy bajnoki mérkőzésükön mindössze egy pontot gyűjtöttek.


MTI

Close Menu