Születése nyolcvanadik évfordulóján megkoszorúzták Verebes József emléktábláját

Születése nyolcvanadik évfordulóján, kedden megkoszorúzták Verebes József, a magyar labdarúgó-válogatott néhai szövetségi kapitányának emléktábláját Győrben.Az ETO FC Győr honlapjának beszámolója szerint Soós Imre ügyvezető, Tuboly Frigyes, az ETO Akadémia igazgatója, Horváth Cs. Attila klubigazgató és Priskin Tamás csapatkapitány helyezett el koszorút az öt évvel ezelőtt, 2016. március 13-án elhunyt mesteredző emléktáblájánál.

    

Verebes 1978-ban a Testnevelési Főiskolán szerzett edzői oklevelet, 1977 és 1978 között a Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezető-edzőjeként dolgozott. Ezt követően Kecskeméten vállalt munkát, majd a Videoton vezetőedzője lett.

    

Innen 1981-ben szerződött Győrbe, ahol edzői pályafutásának legsikeresebb időszakát töltötte: a Mágusnak nevezett szakember 1981 és 1986, illetve 1993 és 1994 között irányította a győri csapatot, amely első időszakában kétszer bajnok lett. 1986-ban az MTK-hoz került, és mindjárt első évében bajnoki címet nyert a kék-fehérekkel.

    

A válogatottat két időszakban irányította: 1987 januárjától augusztusig négy mérkőzésen két győzelem, egy döntetlen és egy vereség, majd 1993 szeptembere és 1994 júniusa között tíz mérkőzésen egy győzelem mellett két döntetlen és hét vereség volt a mérlege.

    

Verebes Józsefet 1982-ben az év legjobb edzőjének választották, ugyanebben az esztendőben Pro Urbe-díjjal tüntették ki Győrben. 1987-ben kapta meg a mesteredzői fokozatot, 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatának kitüntetését vehette át.

    

Az ETO-stadionban a dombormű mellett egy róla elnevezett szektor, Győrben pedig tavaly óta utca őrzi a nevét.MTI
Close Menu