A Bayern kivásárolta Nagelsmannt az RB Leipzigtől – hivatalos

A Bayern München labdarúgócsapata a hivatalos honlapján tudatta, hogy a következő szezontól Julian Nagelsmann irányítja a gárdát. Noha a Bayern a kivásárlási összegről nem tesz említést, egybehangzó sajtóhírek szerint a bajorok 25 millió eurót – plusz bónuszokat – fizetnek a 33 esztendős szakemberért a Lipcsének, Julian Nagelsmann pedig öt évre, 2026 nyaráig írt alá a Bayern Münchenhez.


Az RB Leipzig vezetőedzőjét azt követően boronálták össze a német rekordbajnokkal, hogy a müncheniek trénere, Hansi Flick néhány hete elárulta, az idény végén felbontaná a szerződését a Bayernnel. Mivel azonban Nagelsmannak 2023 júliusáig érvényes megállapodása volt az RB Leipziggel, így ki kellett vásárolni a szakembert a jelenlegi kontraktusából.


A München egyúttal azt is jelezte, hogy eleget tesz Flick kérésének, és felmondta a vezetőedző megállapodását, amely eredetileg 2023 nyaráig szólt volna, a történtek után pedig Flick az idény végén elhagyhatja az alakulatot.


Löw egykori segítője 2019 novemberében vette át a bajor elitalakulat irányítását, amellyel azóta mindent megnyert, ráadásul a Bajnokok Ligája történetében első csapatként tavaly százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodott. A mostani szezonban viszont már a BL-től és a Német Kupától is búcsúzott a Bayern, amely a Bundesliga megnyerésével vigasztalódhat, ugyanis három fordulóval a vége előtt hétpontos előnnyel vezet az RB Leipzig előtt.


MTI

Close Menu