Elmaradt a bajnokavatás Kisvárdán

A címvédő és éllovas Ferencváros 0-0-s döntetlen játszott a Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján, így egyelőre nem szerezte meg újabb bajnoki címét.    

A 14 kör óta veretlen zöld-fehérek egy győzelemmel behozhatatlan előnyre tehettek volna szert, így azonban a második helyen álló Puskás Akadémia vasárnapi szereplésétől függ, hogy már ebben a fordulóban megvédik-e a címüket. Ha a felcsútiak nyernek az MTK ellen, matematikailag továbbra is versenyben maradnak az elsőségért.


    OTP Bank Liga, 29. forduló:


Kisvárda Master Good-Ferencvárosi TC 0-0


Várkerti Stadion, zárt kapus, v.: Pintér

    sárga lap: Himics (36.), Cirkovic (53.), Karabeljov (91.)


    Kisvárda Master Good:


Dombó - Hej, Kravcsenko, Cirkovic, Leoni - Melnyik, Karabeljov - Bumba (Kovácsréti, 92.), Zlicic (Viana, 66.), Camaj (Sassá, 66.) - Himics (Jelena, 43.)


    Ferencvárosi TC:


Bogdán - Wingo, Blazic, Dvali, Heister (Civic, 75.) - Somália (Vécsei, 89.), Sigér (Tokmac, a szünetben), Laidouni - Zubkov (Mak, 75.), Boli, Uzuni (Isael, 75.)


    

Az első fél óra meddő vendégfölényt hozott, az FTC jóval többet birtokolta a labdát ellenfelénél, de nem tudott mit kezdeni a hazaiak szervezett védekezésével. Bár a zöld-fehérek színeiben 100. tétmérkőzését játszó Sigér, valamint Wingo is próbálkozott távoli lövéssel, kaput eltaláló próbálkozása az első félidőben csak a Kisvárdának volt, a Dibusz Dénest helyettesítő, pályafutása első NB I-es találkozóján védő Bogdán Ádám azonban hárította ezeket.  

    

A szünet után megpróbált gyorsítani támadásain az FTC, gólt mégis a hazaiak szereztek, igaz, a szabadrúgást követően született Jelena-találatot szabálytalanság miatt érvénytelenítette a játékvezető. A Kisvárda továbbra is masszívan védekezett, a vendégek pedig nem találták az ellenszert, védenivalója változatlanul csak Bogdánnak akadt. A hajrában is csupán a várdai kontrák okoztak némi izgalmat, a Ferencváros hiába birtokolta jóval többet a labdát, komoly helyzetet nem tudott kialakítani.


MTI

Close Menu