Emberhátrányban nyert Mezőkövesden a Kisvárda

A Kisvárda egy félidőt emberhátrányban játszva meglepetésre egygólos győzelmet aratott Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.    

A hazai csapat november 21-e óta először kapott ki otthon, azóta sorozatban nyolc bajnokit vívott meg veretlenül házigazdaként.

    

    OTP Bank Liga, 28. forduló:


Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)


Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapus, v.: Iványi

    gólszerző: Bumba (20., 11-esből)

    sárga lap: Katanec (28.), Rui Pedro (33.), Vutov (54.), Martic (64.), illetve Ene (7., 49.)

    kiállítva: Ene (49.)


    Mezőkövesd:


Szappanos - Farkas D., Katanec, Szeles, Vadnai (Vajda, 55.) - Cseri, Rui Pedro (Jurina, a szünetben), Martic (Kamenar, 67.), Chrien (Kavtaradze, 85.) - Vutov (Nagy D., 55.), Vojtus


    Kisvárda:


Dombó - Hej, Ene, Cirkovic, Leoni - Sassá (Kovácsréti, 94.), Melnyik, Bumba (Kravcsenko, 94.), Ötvös (Prenga, 53.), Karabeljov - Viana (Jelena, 80.)


    

Jóval aktívabban kezdték a mérkőzést a hazaiak, húsz perc után mégis a vendégek szereztek vezetést. Előbb Sassá találta el a keresztlécet, majd Bumbát buktatták a 16-oson belül, és a sértett értékesítette is a megítélt büntetőt. A gól után többnyire a kisvárdai térfélen folyt a játék, de a mezőkövesdiek a masszív védelemmel szemben sokáig lövőhelyzetig sem jutottak el. A játékrész utolsó percében aztán Vojtus közeli próbálkozását Dombó bravúrral hárította.

    

A fordulást követően szinte azonnal megfogyatkozott a Kisvárda, miután Ene begyűjtötte a második sárga lapját. Emberelőnyben beszorította ellenfelét a házigazda, a várdai védelem azonban továbbra is jó zárt. A hajrára nyomasztóvá vált a hazai fölény, de a hősiesen védekező vendégek megőrizték minimális előnyüket, és megszerezték a három pontot.


MTI

Close Menu