Európai Szuperliga - Joel Glazer elnézést kért a Manchester United szurkolóitól

Joel Glazer, a Manchester United elnökhelyettese nyílt levélben kért elnézést a szurkolóktól azok után, hogy a klub alapító tagként szerdán visszalépett a labdarúgó Európai Szuperligában való indulástól.



    

A sportvezető szerdai írásában úgy fogalmazott, hogy nem mutattak elég tiszteletet az Angliában komoly tradíciókkal rendelkező játék iránt.

    

"Mélyek a sebek, és tudom, hogy időbe fog telni, amíg ezek begyógyulnak, de én személy szerint eltökélt vagyok, hogy sikerül visszaállítanunk a szurkolók belénk vetett bizalmát" 


- írta Glazer.

    

Az amerikai üzletember ugyanakkor hozzátette, az európai labdarúgásnak fenntarthatóbbá kell válnia, még ha ennek ezek szerint nem is a Szuperliga létrehozása a legjobb módja.

    

"A stabil alapok megteremtéséhez nem választottunk megfelelő módot, nem tiszteltük eléggé a hagyományokat, a kiesést és a feljutást, amiért elnézést kérünk" 


- zárta Glazer.

    

A húszcsapatosra tervezett Európai Szuperliga létrehozását vasárnapról hétfőre virradóra jelentették be, az alapítók között hat angol és három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet magas rangú politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széleskörű ellenérzés fogadta. A szurkolói csoportok szintén kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal szemben.

    

Elsőként kedden este a Manchester City jelentette be hivatalosan, hogy visszalép a szerepléstől, majd szerda hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből.

    

Szerda délutánra az Atlético Madrid, az Internazionale és az AC Milan visszalépésével, valamint a Juventus a liga jövőjének bizonytalanságáról tett bejelentése után már csak két klub, az FC Barcelona és a Real Madrid maradt hivatalosan tagja a Szuperligának, amelynek a tervek szerint 15 állandó résztvevője lett volna. Az ESL elnökének Florentino Perezt, a Real Madrid elsőszámú vezetőjét választották meg.



MTI
Close Menu