Gólgazdag hazai sikerrel zárt a kupagyőztes Újpest

A kupagyőztes Újpest gólgazdag összecsapáson 5-4-re legyőzte a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójának szombati játéknapján.




    OTP Bank Liga, 33. forduló:


Újpest FC-ZTE FC 5-4 (3-1)


Szusza Ferenc Stadion, v.: Andó-Szabó

    gólszerzők: Antonov (16., 28.), Pauljevic (36.), Ristevski (70.), Beridze (90.), illetve Szánthó R. (8., 61.), Koszta (63.), Gergényi (79.)

    sárga lap: Beridze (9.), Simon K. (30.), Kutrumpisz (77.), Antonov (87.), illetve Németh E. (34., 88.), Kálnoki-Kis (39.), Tajti (75.)

    piros lap: Németh E. (88.)


    Újpest:

  

Banai - Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov - Pauljevic (Perosevic, 91.), Mitrovic (Mucsányi, 93.), Onovo (Csongvai, 56.), Bjelos (Katona, 55.) - Beridze, Simon (Szakály, 56.)

 

    Zalaegerszeg:

    

Demjén - Szépe (Németh E., 33.), Kálnoki-Kis, Bobál, Gergényi - Szánthó R., Favorov, Sankovic (Csóka, 91.), Babati - Zimonyi (Könyves, a szünetben), Koszta


    

A zalaiak szereztek korai vezetést újpesti labdavesztés után a lényegében már tét nélküli találkozón, ám a lila-fehérek még az első játékrészben fordítottak a pályafutása során először duplázó - a szezonban korábban két gólnál járó - Nemanja Antonov vezérletével.

    

A második játékrészben Szánthó Regő is megszerezte második találatát egy pazar szabadrúgásból, majd egyenlített is a ZTE. Az Újpest azonban nem tett le a győzelem megszerzéséről, és az előrehúzódó Kire Ristevski révén 4-3-as előnybe került. A vendégek viszont - röviddel egy kihagyott büntető után - szerencsésen megpattanó találattal ismét egalizáltak. A gólokban és fordulatokban gazdag bajnoki csattanóját Giorgi Beridze szolgáltatta, és a találkozó kilencedik gólját megszerezve beállította a végeredményt.

    

Az Újpest hatodik, a ZTE kilencedik helyen zárta az OTP Bank Liga küzdelmeit.


MTI

Close Menu