Isztambulban lesz a 2023-as Bajnokok Ligája-döntő

Isztambulban rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2023-as döntőjét. 

   

Az európai szövetség (UEFA) közösségi oldalának pénteki bejegyzése emlékeztet, hogy eredetileg a sorozat idei fináléját játszották volna a török városban, de a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások következtében a Chelsea és a Manchester City végül Portóban mérkőzött meg egymással. A meccset a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató londoniak nyerték 1-0-ra.

    

A 2022-es és 2024-es házigazda, vagyis Szentpétervár és London változatlan maradt, a 2023-as BL-döntőre kijelölt Münchennek viszont 2025-ig kell várnia a legrangosabb európai kupasorozat utolsó meccsének megrendezésére.

    

Az Európa-liga 2024-es döntőjét a dublini Aviva Stadionban játsszák. Az Ír Labdarúgó Szövetség (FAI) pénteken jelentette be, hogy a múlt hétvégén Londonban lefolytatott tárgyalásokat követően az UEFA végrehajtó bizottsága az ír fővárosnak ítélte a rendezés jogát.

    

A második számú európai kupasorozat idei fináléját Gdanskban rendezték, ahol a Villarreal tizenegyespárbajban legyőzte a Manchester Unitedet. Jövőre Sevilla, 2023-ban pedig a Puskás Aréna ad otthont a döntőnek.

    

A dublini Aviva Stadion három év múlva második alkalommal adhat otthont az Európa-liga fináléjának, ugyanis 2011-ben ott mérkőzött meg egymással két portugál csapat, és az FC Porto végül 1-0-ra legyőzte az SC Bragát.

    

Az EL 2025-ös döntőjének Bilbao ad otthont. Az UEFA honlapja szerint az ír fővárosra és a baszk városra is azért esett a választás, mert az idei, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon az eredeti tervekkel ellentétben egyetlen mérkőzést sem rendezhettek meg a világjárvány miatt.


MTI

Close Menu