Az angolok ellen kezd a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán, az Európa-bajnoki ezüstérmes Anglia ellen kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája 2022-23-as idényében.



    


Az mlsz.hu-n olvasható pénteki beszámoló szerint az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában készítették el a menetrendet, amely alapján Gareth Southgate szövetségi kapitány válogatottja június 4-én lép pályára Budapesten, három nappal később pedig az Európa-bajnok olaszok vendége lesz Marco Rossi együttese.

    

A legmagasabb, A divízió 3. csoportjának programja június 11-én folytatódik, akkor a németeket fogadja a magyar válogatott, amely június 14-én Londonban játszik. Az utolsó két fordulót szeptemberben rendezik, 23-án Németország-Magyarország, 26-án pedig Magyarország-Olaszország találkozóra kerül sor.

    

Az olaszok elleni mérkőzések Marco Rossi szövetségi kapitány számára kifejezetten pikánsnak ígérkeznek, a szakvezető saját hazája csapata ellen irányítja majd a magyar együttest.

    

A csoportküzdelmek során a magyar válogatott az első hazai összecsapását zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani. A büntetést még a részben budapesti rendezésű Eb-n tapasztalt diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt kapta a magyar szövetség, amely fellebbezett az eredetileg kettő plusz egy felfüggesztett mérkőzésre szóló büntetés ellen, így lett végül 1+1 zárt kapus meccs a jogerős ítélet.

    

Az A divízióból a négy csoportgyőztes a négyes fináléban szerepelhet, míg a négy csoportutolsó kiesik a másodosztályt jelentő B divízióba.

    

A Nemzetek Ligája-szereplés alapján is ki lehet majd jutni a 2024-es, németországi Eb-re, de ennek pontos kritériumait még nem közölte az UEFA. Várhatóan még a sorozat júniusi rajtja előtt megszületik erről a határozat.


    

A magyar csoport NL-mérkőzései 2022-ben:


 

    június 4.:

Magyarország-Anglia 18.00 - zárt kapus

Olaszország-Németország 20.45


    június 7.:

Olaszország-Magyarország 20.45

Németország-Anglia 20.45


    június 11.:

Magyarország-Németország 20.45

Anglia-Olaszország 20.45


    június 14.:

Anglia-Magyarország 20.45

Németország-Olaszország 20.45


    szeptember 23.:

Németország-Magyarország 20.45

Olaszország-Anglia 20.45


    szeptember 26.:

Magyarország-Olaszország 20.45

Anglia-Németország 20.45



MTI

Close Menu