Az IFFHS-nél Lewandowski megelőzte Messit

Robert Lewandowski lett Lionel Messi előtt 2021 legjobb játékosa a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél, az IFFHS-nél.


 


  


Néhány nappal ezelőtt a France Football idei Aranylabda-szavazásán a hetedszer győztes argentin sztár 33 ponttal előzte meg a lengyelek kiválóságát, most, az IFFHS-nél Lewandowski 150 ponttal nyert, 45 ponttal kapva többet, mint a Paris Saint-Germain támadója.  

    


"Nálunk egyértelműen Lewandowski nyert!" 



- hangoztatta saját listáját ismertető írásában az IFFHS, amely szerint a nemzetközi szervezet tagjai számára nem volt kérdés a választás.

    

Tavaly, amikor nem osztották ki a futballvilág legjelentősebb egyéni elismerését, a lengyel csatár bajnok és kupagyőztes, valamint Bajnokok Ligája-győztes lett a Bayern Münchennel, idén pedig amellett, hogy a bajor gárdával megnyerte a klubvilágbajnokságot, elképesztően eredményes volt a gólgyártásban. A 33 éves játékos az előző Bundesliga-szezonban 41-szer talált az ellenfelek hálójába, ezzel megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt rekordját.

    

Az IFFHS részletes statisztikai összevetést is közölt, kiemelve, hogy Lewandowski 2021-ben eddigi, összesen 54 meccsén 64 gólt szerzett és kilenc gólpasszal szolgált. A francia fővárosba nyáron átszerződött Messi - aki  előző csapatával, az FC Barcelonával spanyol Király Kupát nyert, a La Liga legeredményesebbje volt, nemzeti válogatottjával pedig diadalmaskodott a Copa Americán - 56 mérkőzésén 41 találatot jegyzett és 17 gólpasszt adott.


MTI

Close Menu