Az RB Leipzig bírósághoz fordult a nézőszám korlátozása miatt

Az RB Leipzig labdarúgóklub bírósághoz fordult, mert a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében a 47 ezer néző befogadására alkalmas stadionjában jelenleg csupán ezer szurkolót fogadhat a hazai mérkőzésein.


 


  


A három magyar válogatott játékost - Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot - is foglalkoztató lipcsei klub szombaton közölte, hogy jogi lépést tett a szászországi tartomány döntésével szemben. A sürgősséggel beadott kérelmében regionális bíróság dönt majd Bautzenben. Az egyesület reményét fejezte ki, hogy az ügyben rövid időn belül döntés születik, amely minden szempontból "igazságos, indokolt és érthető" lesz.

    

A német kormány és a tartományok hétfőn állapodtak meg arról, hogy a koronavírus-járvány felfutása miatt hozott korlátozásokon egyelőre nem változtatnak. Ezt a Bundesligában szereplő klubok egy része élesen bírálta, azzal érvelve, hogy a kulturális eseményekre enyhébb korlátozások érvényesek, még azokra is, amelyek beltériek. A Borussia Dortmund ügyvezetője, Hans-Joachim Watzke például nem zárta ki, hogy jogi útra tereljék az ügyet, elsőként azonban érdemben a lipcseiek léptek.

    

Az enyhítéssel szembe menő eredményt hozott viszont egy közvélemény-kutatás, amelyben a megkérdezettek 57 százaléka úgy vélekedett, hogy a Bundesligában alkalmazott korlátozásoknak még nem szabad változniuk.

    

A szurkolókat kizáró rendelkezések ugyanakkor nem minden tartományban azonosak. Bajoroszágban például a Bayern München engedélyt kapott arra, hogy a következő meccsére 10 ezer szurkolót beengedjen, azok után, hogy december óta zárt kapuk mögött kellett rendeznie találkozóit.

    

Az RB Leipzig legközelebb február 11-én lép pályára hazai környezetben - akkor a Kölnt fogadja -, míg jövő szombaton az éllovas és címvédő Bayern Münchenhez látogat.


MTI

Close Menu