Megtörtént az Újpest FC tulajdonosváltásának első lépése

Megtörtént az Újpest FC tulajdonosváltásának első lépése, a belga Roderick Duchatelet és az új tulajdonos képviseletében Kovács Zoltán pénteken aláírta az eladásra vonatkozó szerződést.
    

"Örömmel jelentem be, hogy aláírtam szeretett futballklubunk többségi részesedésére vonatkozó üzletrész-adásvételi megállapodást" 


- nyilatkozta az Újpest FC honlapján Roderick Duchatelet.

    

Hozzátette, ez azt jelenti, hogy bizonyos fizetési határidők teljesülése esetén a közeljövőben megváltozik a társaságok, így a futballklub tulajdonjoga is. A belga üzletember úgy fogalmazott, amikor és amennyiben ez a folyamat teljes mértékben lezárul, az Újpest FC sajtótájékoztatót hív össze, hogy az új tulajdonos, "akit nyilvánvalóan nem kell bemutatni", részletesen kifejthesse, milyen tervei vannak a klub jövőjével kapcsolatban.

    

"A magam részéről nagyon remélem, hogy ezt a megállapodást pozitív módon tudjuk megkötni, és ha sikerül, akkor feltétlenül sok sikert kívánok Kovács Zoltánnak és csapatának Újpesten" 


- mondta Duchatelet.

    

A klub korábbi válogatott csatára, Kovács Zoltán leszögezte, egy új korszak kapujában állnak, amely tiszta lapot jelent játékosnak, szurkolónak, vezetőnek, mindenkinek, akinek fontos a klub.

    

"Több mint tíz év után kerül majd vissza magyar kézbe az egyik legpatinásabb hazai csapat, az pedig nem fordulhat elő, hogy 110 év folyamatos élvonalbeli tagság után pont most kiessen. Éppen ezért mindenkitől azt kérem, hogy együtt tegyünk meg mindent azért, hogy ez a veszély ne fenyegessen" 


- nyilatkozta a sportvezető, aki tevékenykedett már Újpesten, Miskolcon, Siófokon, illetve legutóbb Székesfehérváron.

    

Több mint tíz évvel ezelőtt, 2011. október 19-én jelentették be, hogy a belga Roderick Duchatelet lett az Újpest FC labdarúgóklubot működtető részvénytársaság új többségi tulajdonosa.MTI
Close Menu