Sztoicskov beleszállt Dembélébe: Aki nem tisztel egy 121 éves történelemmel bíró öltözőt, húzzon el

Hatalmas vihart vert a Barcelona háza táján, hogy Ousané Dembélé addig halogatta szerződésének hosszabbítását, hogy a katalánok elöljárói végül megelégelték a várakozást. 





Mindez egy olyan időszakban történt, amikor a januári piacon a klub még szeretne játékosokat szerződtetni, de ehhez függő ügyeit - például a francia esetében - le kell zárnia. Az esetet a Barca egykori bolgár csatára, Hriszto Sztoicskov sem hagyta szó nélkül, elfogadhatatlannak vélte, amit a játékos tett a patinás klubbal.


“Külföldiként én tudtam, milyen volt a Barcelona Kubala, Carrasco, Lineker, José Mari Bakero vagy Julio Salinas időszakában. Tökéletesen ismertem a történelmét, de te képtelen voltál megérteni, mi a Barcelona” 


– kezdte dörgedelmét Dembélével szemben a bolgár legenda a TUDN-nek adott interjúban.


“Ha nem akarsz a Barcelonánál lenni, legalább ne mocskold be a szimbólumát. Vedd le szépen a mezedet és mondd:  hölgyeim és uraim, én megyek. Köszönöm szépen,, hogy jól becsaptad az embereket azzal, hogy fennhangon mondtad, te tudsz focizni. 


Mondom ezt én, aki szintén játszott a pozíciódban. Laporta úr, nyisson neki ajtót, és menjen csak el. Azoknak az embereknek, akik nem érzik, hogy mit jelentenek ezek a színek, nincs maradása. 


Én legalább teleizzadtam ezt a mezt” 


– nyilatkozta Sztoicskov, aki két részletben összesen hét évet húzott le a katalán csapatban, a kilencvenes években.


Azzal a döntéssel is egyetértett, hogy a csapat edzője, Xavi Hernández már nem is nevezte az Athletic Bilbao elleni kupameccsre Dembélét.


“Xavi, megtapsolom döntésedet, hogy nem engedted többet az öltözőbe, mert ez az öltöző tiszteletet érdemel: 121 évnyi történelemmel jár neki a tisztelet, ha pedig ő nem képes erre, akkor húzzon el” 


– mondta keményen az 55 éves Sztoicskov.


MTI/M4SPORT

Close Menu