Böde csereként volt a listavezető Ferencváros nyerőembere

A listavezető Ferencváros a cserejátékos Böde Dániel találatával 1-0-ra legyőzte a vendég Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának rangadóján szombaton.    OTP Bank Liga, 19. forduló:
Ferencváros-Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
-------------------------------------
Groupama Aréna, 10 027 néző, v.: Berke
    gólszerző: Böde (82.)
    kiállítva: Batik (95.)   
    sárga lap: Lovrencsics G. (42.), Lanzafame (58.), illetve Mezghrani (35.), Holender (43.), Batik (54., 95.), Heffler (56.), Danilo (67.), Gróf (82.), Gazdag (90.)
   
    Ferencváros:
    ------------
Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister - Haratin, Sigér - Varga R. (Böde, 76.), Gorriaran (Bőle, 79.), Petrjak - Lanzafame (Szignyevics, 67.)

    Budapest Honvéd:
    ----------------
Gróf - Batik, Lovric, Kálnoki-Kis (Kukoc, 86.) - Mezghrani, Szendrei (Banó-Szabó, 65.), Heffler, Gazdag, Holender - N'Gog (Tischler, 68.), Danilo

Az első félidőben a Ferencváros meddő mezőnyfölényben játszott, fél óráig ugyanis még helyzetet sem tudott kialakítani. Addigra viszont a kispestiek már két nagy lehetőséget puskáztak el. Davide Lanzafame ollózásával veszélyeztetett először a házigazda, majd Varga Roland szabadrúgását mentette bravúrral Gróf Dávid.
   
A fordulást követően az FTC nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, és saját térfelén tartotta a vendégcsapatot, amely csak Gróf bravúrjaival tudta megőrizni a gól nélküli állást. Idővel azonban kijött a szorításból a Honvéd, ráadásul gólhelyzetekig is eljutott a túl bátran kitámadó Ferencvárossal szemben, amelynek középpályás védőmunkája ekkor nem volt kellően hatékony. A 82. percben Böde Dánielt nem tudták szerelni a kispestiek: az alig hat perce pályán lévő cserejátékos két védő között is lövéshez jutott, és közelről nem hibázott. Mivel a parázs hajrában nem esett több gól, nyert a házigazda.
   
A ferencvárosi együttes pályaválasztóként már 30 mérkőzése nem kapott ki a bajnokságban, a kispestieket a szezon során másodszor győzte le 1-0-ra. A Honvéd már hat forduló óta nyeretlen: három döntetlen mellett harmadszor szenvedett vereséget.

forrás: MTI
Close Menu