Emiliano Sala holttestét emelték ki az elsüllyedt repülőből

Amint arról beszámoltunk, a két és fél hete, Emiliano Salával a fedélzetén a La Manche fölött eltűnt repülőgép tenger fenekén megtalált roncsából csütörtök reggelre felszínre emelték a benne talált holttestet. 


Estére aztán kiderült: az argentin labdarúgó földi maradványáról van szó. Csütörtök reggel sikerült felhozni a tenger fenekéről azt a holttestet, amelyet az Emiliano Salával és David Ibbotson pilótával a fedélzeten lezuhant repülőgépben találtak.

A holttestet a Portland-szigetre szállították, majd Dorset város halottkémje vizsgálta meg, s a helyi rendőrség röviddel magyar idő szerint csütörtök éjfél után hivatalos közleményt adott ki a vizsgálat eredményéről.

 „A portlandi kikötőbe 2019. február 7-én szállított holttestet a dorseti halottkém hivatalosan is azonosította, és megállapította, hogy Emiliano Sala teste az. Emiliano Sala és a pilóta, David Ibbotson családjait értesítettük a fejleményekről.
A családtagokat továbbra is speciálisan képzett családsegítő szakemberek támogatják ezekben a rendkívül nehéz időkben.
A dorseti rendőrség támogatásával a halottkém további vizsgálatokat folytat le a halál beálltának körülményeivel kapcsolatban.”

 Január 21-én a Nantes-ból rekordösszegért Cardiffba igazoló Salát a walesi fővárosba szállító repülőgép eltűnt a radarról a La Manche csatorna fölött.

A hivatalos keresést négy nap múlva leállították, ám később közösségi finanszírozással és magánadományokból folytatták, így február 3-án megtalálták a lezuhant gépet.

A DORSETI RENDŐRSÉG KÖZLEMÉNYE
Close Menu