Simon Krisztián a 93. percben hozta döntetlenre az Újpest-Ferencváros rangadót

Az Újpest Simon Krisztián 93. percben szerzett góljával 1-1-es döntetlent játszott otthon a listavezető Ferencvárossal a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati rangadóján.

 

A zöld-fehérek 9 pontosra növelték előnyüket a címvédő MOL Vidi FC-vel szemben.
  
Ez volt a 225. bajnoki rangadó a Ferencváros és az Újpest között, a zöld-fehérek 102. alkalommal diadalmaskodtak 62 döntetlen és 61 újpesti siker mellett.

    OTP Bank Liga, 20. forduló:
Újpest FC-Ferencváros 1-1 (0-1)
-------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 8719 néző, v.: Farkas Á.
    gólszerzők: Simon K. (93.), illetve Varga (11.)
    sárga lap: Nagy D. (15.), Novothny (88.), illetve Böde (42.), Dibusz (86.), Dvali (88.), Leandro (91.)

    Újpest FC:
    ----------
Banai - Burekovic, Litauszki, Ristevski, Pauljevic - Onovo, Sankovic, Nagy D. (Simon K., 83.), Rácz B. (Zsótér, 64.), Beridze (Nwobodo, 53.) - Novothny

    Ferencváros:
    ------------
Dibusz - Lovrencsics, Frimpong, Dvali, Heister - Sigér, Haratin (Leandro, 82.) - Varga (Nguen, 76.), Gorriaran, Petrjak - Böde (Lanzafame, 68.)

A Ferencváros az első pillanattól kezdve magához ragadta a kezdeményezést és már a 11. percben vezetést szerzett Varga Roland révén. Az Újpestnek vendéglátóként is a kontrákban kellett bíznia, a zöld-fehérek védelme azonban viszonylag könnyedén hárította el ezeket a próbálkozásokat.
  
A második félidő elején a lila-fehérben debütáló Rácz Barnabás kis híján egyenlített, de tekerése mellé szállt. Egészen a 93. percig úgy tűnt, nem lesz ennél nagyobb lehetősége a mérkőzésen az Újpestnek, ekkor azonban érkezett a csereként pályára lépő Simon Krisztián, aki az első kaput eltaláló hazai lövéssel pontot mentett csapatának.

forrás: MTI
Close Menu