22 éve nem volt ilyen gyenge Honvéd-rajt mint most

Csak szenved a Budapest Honvéd a labdarúgó-NB I-ben, a 2017-es aranyérmes az első fordulóban a Diósgyőrtől 2-1-re, aztán a Pakstól 3-1-re, a harmadik játéknapon pedig a Kisvárdától 3-1-re kapott ki, és ezzel sereghajtó a tabellán. A kispestiek beállították a huszonkét esztendővel ezelőtti negatív rekordjukat: ugyanis legutóbb az 1997–1998-as szezonban kezdték három vereséggel a szezont. 


A múlt szombati zakót követően a szurkolók hangot is adtak elégedetlenségüknek, s nem lenne meglepő, ha Bozó Zoltán (51) és Mendelényi Dániel klubtulajdonosok elgondolkodnának azon, a nyáron kinevezett olasz tréner, Giuseppe Sannino (62) helyére mást ültessenek. A bizonytalan sorsára a tréner is utalt a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

– Fájdalmas, hogy sokat dolgoztunk, de ezt az eredmények nem tükrözik. Ilyenkor pedig minden teljesen sötét és borús. Természetesnek tartom, ha a vezetőség most elgondolkodik a továbbiakról – nyilatkozta Sannino. – Nagy lelkesedéssel érkeztem Magyarországra, kiváló bajnokságban szerepelhetünk egy remek csapattal. Tudom, hogy nehezen indultunk, sok a sikertelenség, de keményen dolgozunk. Én itt vagyok és vállalom a felelősséget az eddigi eredményekért.

A szakember szerint a Kisvárda elleni összecsapáson is mindent megtettek a pályára lépő futballisták, sokkal többet érdemeltek volna.

– Hiába a jó játék, ha az eredmény mást mutat. Nem ilyen szezonkezdetre számítottunk a bajnokságban. Megértem, hogy a szurkolók elégedetlenek, hogy senki sem örül most a Honvédnál, de hangsúlyozom, a játékosok küzdöttek a meccsen 

– tette hozzá a tréner.

A Honvéd csapatkapitánya, Djordje Kamber (35) úgy véli, egyszerűen semmi sem működik most a csapatnál.

– Megint a semmiből, szabadrúgásból kaptuk az első gólt, aztán a másodikat egy bedobást követően. Volt egy periódusunk, amikor jól játszottunk, de hiába – bosszankodott Kamber. – Nem tudtuk kihasználni a százszázalékos ziccerünket sem, aztán újabb komikus gólt kaptunk. Szerintem most a szerencse sincs velünk, nagyon fáj az újabb pofon, de fel kell állnunk. 

forrás: blikk.hu
Close Menu