A főtábla a cél: 1,3 milliárdot érhet a Fradinak az El-csoportkörbe jutás

A dicsőség mellett anyagilag is jövedelmező lehet a nemzetközi kupamenetelés a Ferencváros számára!


A fővárosi focicsapat csütörtökön lép pályára az Európa-liga playoffkörében a litván Suduva otthonában (M4, 19): az oda-vissza vágós párharc tétje minimum 4 millió euró (1,3 milliárd forint).

Nem lesz könnyű feladata a magyar együttesnek, hiszen Litvánia elitegyüttese az El-selejtezők előző fordulójában a sokkal esélyesebb izraeli Maccabi Tel-Avivot búcsúztatta. Ennek ellenére a Bajnokok Ligájából kieső FTC-nek nem is lehet más a célja, mint az El-főtáblára jutás.

Mindez pénzügyi szempontból is sokat jelentene klubnak. A BL első három selejtezőkörében összesen 1,14 millió eurót (372 millió Ft-ot) kerestek a zöld-fehérek, s ha túljutnak a Suduván, további 2,9 millió eurót (953 millió forintot) kaszálhatnak – vagyis a minimum „prémium” 4 millió euró. És ehhez jöhet még hozzá az őszi találkozókon a megszerzett pontokért járó összeg. Csak kiindulási alapként: az előző El-kiírás csoportkörét hét ponttal záró Mol Fehérvár FC összesen 10,39 millió eurót (3,4 milliárd Ft-ot) kasszírozott a szereplésével, plusz ehhez jött még a jegybevétel és a közvetítési díjakból származó juttatás.

Az évi 5,3 milliárd forintból gazdálkodó Fradi a múlt hét végi bajnokin 1-0-ra legyőzte a Kaposvárt, de még mindig fájó pofon a csapatnak a horvát Dinamo Zagreb elleni BL-búcsú (1-1, 0-4; összesítésben 1-5). Szerhij Rebrov (45), az FTC ukrán vezetőedzője szerint is nehéz feldolgozni a kudarcot.

– Nem könnyű feladat. A zágrábi eredmény után mindannyian bizakodóak voltunk, nagyon fájdalmas vereséget szenvedtünk otthon. Viszont rengeteget számított Kubatov Gábor elnök úr támogatása, és persze, a szurkolóink biztatása. Minden erőnkkel az Európa-liga-selejtezőre készülünk 

– fogalmazott a tréner.

A kapus, Dibusz Dénes (28) szerint az elsődleges motivációt a zöld-fehér drukkerek jelentik, akiknek rengeteg köszönhetnek a játékosok.

– Szurkolóink a Zagreb ellen is elképesztő hangulatot teremtettek, végig mögöttünk álltak. Támogatásukat meghálálhatnánk azzal, hogy bejutunk a csoportkörbe 

– mondta.

A ferencvárosi önkormányzat ezúttal is közös meccsnézést szervez a IX. kerületi József Attila lakótelepre, a Nyúldombon felállított óriáskivetítőhöz.

El-főtáblára jutás: 953 millió Ft

Győzelem a csoportban: 186 millió Ft


Döntetlen a csoportban: 62 millió Ft


Továbbjutás az első helyen: 326 millió Ft


Továbbjutás a második helyen: 163 millió Ft


forrás: blikk.hu
fotó: MTI - Koszticsák Szilárd
Close Menu