Rebrov nem először ért el évtizedes bravúrt

Vezetőedző az ukrán Dibamo Kijevnél 17 éves rossz szériát tört meg.


Sergei Rebrov vezetésével a Ferencváros újra nemzetközi kupa csoportkörébe jutott, miután 4-2-re verték a litván Suduvát az EL-selejtezők rájátszásának visszavágóján. Ukrán mester nem először tör meg nagy bravúrral egy rossz szériát.

A Dinamóval is megcsinálta

Rebrov a Dinamo Kijev vezetőedzőjeként ért el hasonló bravúrt. Akkor a 2015/16-os szezonban az ukrán együttessel jutott túl a Bajnokok Ligája csoportköréből, amire 17 esztendeje nem volt példa a Dinamónál.

Abban az idényben a Maccabi Tel-Avivot és a Portót is megelőzte a Dinamo a BL-csoportkörben, és négy meccsen gyűjtött 11 pontjával - a Chelsea mögött - simán jutott a legrangosabb sorozat nyolcaddöntőjébe.

A kieséses szakaszban az angol Manchester City várt az együttesre, amely 3-1-es összesítéssel jutott túl Rebrov csapatán.

Fradinál 15 éves rossz sorozat tört meg

Nálunk is közel 17 éves rossz széria tört meg. A mieink ugyanis 15 esztendeje, 2004-ben jutottak be utoljára nemzetközi kupa (akkor az UEFA Kupa) csoportkörébe.

Érdekesség, hogy akkor szintén 4-2-vel sikerült elérni ezt. Hiszen az idegenbeli 1-1 után 3-1-re verte hazai pályán a Ferencváros az angol Millwallt.

Az akkor ötcsapatos csoportkörben 1-1-et játszott az FTC a holland Feyenoorddal, a Schalkétól (0-2) és a Baseltől (1-2) kikapott, majd a skót Hearst ellen nyert (2-1), így a negyedik helyen végeztek.

forrás: fradi.hu
Close Menu