Idegenben verték a spanyolok a románokat

A románok kapusa ihletett formában védett Ramosék ellen.



Az Európa-bajnoki selejtezők F-csoportjában Spanyolország idegenben győzte le 2-1-re Romániát.

A spanyol válogatott villámgyorsan magához ragadta a kezdeményezét, az első öt percben Tatarusanunak két Alcacer lehetőségnél is hárítania kellett.

Az első tíz perc elteltével sem csökkent a vendégek lendülete, Tatarusanunak először egy szöglet után Ramos fejesét kellett hárítania, majd Jordi Alba tesztelte a román hálóőrt.

A 27. percben azonban már nem úszta meg a román válogatott: Deac találta el a lőni igyekvő Ceballos lábát a tizenhatoson belül, az ezért megítélt tizenegyest pedig Sergio Ramos értékesítette.

Már az első félidőben komoly előnyre tehetett volna szert a spanyol válogatott, ha Tatarusanu nem véd ihletett formában: Rodrigo és Alcacer eszén is túljárt a rutinos hálóőr.

Két perccel az újrakezdést követően Alcacernek végül sikerült betalálnia. Ceballos remek kiugratása után Jordi Alba szolgálta ki a Dortmund csatárát.

Ezzel azonban még nem zárult le a meccs, az 59. percben ugyanis Puscas visszafejelt labdája után a csereként beálló Florian Andoné volt eredményes.

A hajrá ráadásul rendkívül izgalmassá vált, a 79. percben ugyanis Diego Llorente egyértelmű gólhelyzetben rántotta vissza Puscast, így a spanyol játékos mehetett zuhanyozni.

A legnagyobb egyenlítési lehetőség végül a 92. percben adódott Románia előtt, de Puscas földre lefejelt labdájába Kepa beletette a lábát, az ismétlésnél pedig Grigore a kapu fölé lőtt.

Az Eb-selejtezők csütörtöki eredményei:

D-csoport 

Gibraltár 0 - 6 Dánia
Írország 1 - 1 Svájc

F-csoport

Feröer-szigetek 0 - 4 Svédország
Norvégia 2 - 0 Málta
Románia 1 - 2 Spanyolország

G-csoport

Izrael 1 - 1 Észak-Macedónia

J-csoport

Örményország 1 - 3 Olaszország
Bosznia-Hercegovina 5 - 0 Lichtenstein
Finnország 1 - 0 Görögország


Forrás: Goal.com





Close Menu