UEFA Ifjúsági Liga - Bosnyák csapattal játszik az MTK

A bosnyák HSK Zrinjski lesz az MTK U19-es csapatának ellenfele a labdarúgó UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágának első fordulójában.

   
A magyar klub honlapjának híradása szerint a keddi sorsoláson az is kiderült, hogy a párharc első mérkőzésének október 2-án az MTK lesz a házigazdája, a visszavágót pedig október 23-án rendezik Mostarban.
   
A továbbjutóra a második körben a svéd Elfsborg vagy a dán Midtjylland vár novemberben.
   
"Szerencsére van időnk felkészülni. Komoly kihívás lesz, de mellette óriási élmény a játékosoknak. Kemény, fizikális stílusra kell készülnünk, nehéz mérkőzések várnak ránk" 

- mondta a sorsolás után Pölöskei Gábor vezetőedző.
   
A felnőtt Bajnokok Ligája főtábláján szereplő 32 klub utánpótlás-csapatain túl az előző évi UEFA-együtthatók alapján a legjobb 32 ország U18-as bajnoka is részt vesz az Ifjúsági Liga küzdelmekben, így került a mezőnybe az MTK korosztályos együttese.
   
A főtáblás gárdák fiataljai ugyanazon csoportbeosztás alapján küzdenek a továbbjutásért, mint a felnőttek. A bajnoki ágon két oda-visszavágós kört rendeznek, amely után a nyolc továbbjutó a másik ág csoport-másodikjaival küzd meg a 16 közé jutásért.

forrás: MTI
Close Menu