Cristiano Ronaldo-t és Lionel Messi-t is kitiltották Nagy- Britanniából

Egyik sztárfocista sem utazhat október 31-től a szigetországba. Az október végi brexit-határidőhöz kötött új törvény értelmében büntetett előéletű személyek nem léphetnek Nagy- Britannia területére. 


A törvény a felfüggesztett börtönbüntetésekre is vonatkozik, emiatt az adócsalásban elítélt sztárfocisták sem léphetnek október 31-től angol földre.

A két világklasszison kívül több sztárfocista is bukott bele adóügyekbe – főként Spanyolországban – így aztán például sem az Atletico Madrid csatára, Diego Costa, sem a brazil Marcelo nem utazhat a szigetország területére október vége után.

Amennyiben Messi vagy Ronaldo aktuális klubcsapata, vagy nemzeti válogatottja angol ellenféllel játszana, a két klasszis nem utazhatna el a csapattal, amennyiben a mérkőzés Nagy-Britannia területén folyna.

A Bajnokok Ligája sorsolása alapján a csoportkörökben sem Ronaldo Juventusa, sem a Messivel felálló Barcelona nem találkozik angol ellenféllel, de ha a csoportból továbbjutnak, megvan az esélye a mindkét gárda számára rémálomszerű folytatásnak.

10/10
Close Menu