Ezért rúghatták ki a Kisvárda edzőjét

Úgy tűnik, egy nagyon furcsa ügy miatt kellett távoznia a Kisvárda éléről a román edzőnek.


Bár csak a nyáron érkezett a csapathoz, a hónap elején mégis távoznia kellett a Kisvárda edzői székéből az egykori kiváló Győr-, Videoton- és Fradi-játékosnak, Miriuta Lászlónak. A részletek eddig nem voltak ismertek, azonban Miriuta most Romániában mesélt magyarországi tapasztalatairól, amelyből gyanús lehet, miért is vált meg tőle a csapat.

A férfi épp taktikai tanácsokat adott Grozavnak az Újpest elleni meccs szünetében, amikor kiabálásra lett figyelmes.

"A tulajdonos úr volt az, az egyik játékossal mérgelődött. Megkérdeztem Révész Attilától, hogy pénzt hozott a játékosoknak, vagy miért van itt? Megkértem, hogy hagyja el az öltözőt, mert rajtam, a stábon és a játékosokon kívül senkinek nincs ott keresnivalója” 

- idézte az edző szavait a Player, aki az utolsó meccsére emiatt már biztonsági őrt állíttatott az öltöző ajtaja elé.

"Másnap felhívott a tulajdonos, hogy nem folytatjuk a közös munkát.”

Az ügyben megszólalt a másik érintett fél, Révész Attila is, aki a Digi Sporton reagált egykori edzője szavaira.

A szünetben valóban lementem, a folyosón volt, visszajött velem; Gosztonyi sérüléséről érdeklődtem, nem kiabáltam, ráadásul olvasom, hogy épp Grozavnak taktikai utasításokat adott – ez kicsit meglepő volt számomra, mert a többieknek sem adott soha taktikai utasítást. Úgy telefonáltak bent a játékosok, mintha kártyapartin lennének" - mondta tulajdonos, hozzátéve, sosem mondja el az igazi okot.

„A klubunk számára nagy kárt okozó cselekedetet tett, amit nem tudtunk tolerálni.”

Interjú:

„Ilyen még sosem történt velem Romániában. Az Újpest elleni mérkőzés szünetében Gheorghe Grozavnak adtam taktikai utasításokat, amikor észrevettem, hogy valaki kiabál az öltözőben. Úgy gondolom, hogy ez az én feladatom. A csapat tulajdonosa volt, vitatkozott valakivel. Visszamentem az öltözőbe és megkérdeztem Révész Attilától, hogy pénzt hozott-e a srácoknak” 

– mondta Miriuta László.

„Megkértem, hogy hagyja el az öltözőt, mert rajtam és a játékosokon kívül senkinek nincs ott a helye. Azt mondta, hogy rendben, ezt követően viszont csak e-mailen keresztül kommunikáltunk. Az utolsó mérkőzésemen egy testőrt állítottam az öltözőajtó elé, és azt mondtam neki, hogy még az anyámat se engedje be. Másnap hívtak a klubtól, hogy nem folytathatom a munkát…”

Mint ismert, az őszi szezon végéig Kocsis János és Dajka László irányítja a Kisvárda szakmai munkáját.
Close Menu