Lanzafame fejesével nyert Zalaegerszegen a Honvéd

A Budapest Honvéd egygólos győzelmet aratott szombaton az újonc Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.


   
OTP Bank Liga, 9. forduló:

ZTE FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 3000 néző, v.: Iványi

    gólszerző: Lanzafame (77.)

    sárga lap: Stieber (20.), Bedi (52.), Kocsis G. (65.), illetve Batik (17.), Ben-Hatira (22.), Uzoma (30.)

    ZTE FC:

Demjén - Kocsis G., Lesjak, Bobál D., Gergényi - Bedi, Mitrovic - Radó, Grumic (Babati, 58.), Stieber - Bobál G. (Ikoba, 67.)

    Budapest Honvéd:

Tujvel - Uzoma, Batik, Kamber, Lovric, Aliji - Kesztyűs, Gazdag (Kukoc, 87.), Vadócz (Banó-Szabó, 72.) - Ben-Hatira (Moutari, 72.), Lanzafame

   
Kiegyenlített de feszült hangulatú első félidőt láthatott a közönség. Mindkét csapat szervezetten futballozott, helyzetei viszont inkább az újonc Zalaegerszegnek voltak, de vagy a befejezések voltak pontatlanok, vagy Tujvel védett. A futballisták többször is összeakaszkodtak és kakaskodtak, de a játékvezetőnek néhány sárga lappal sikerült megfognia a találkozót, amely így nem durvult el.
   
A második félidő is hazai lehetőséggel indult, utána viszont egyértelműen átvette az irányítást a fővárosi együttes. Az elmúlt két idény gólkirálya, Lanzafame előbb fejjel hibázott el egy nagy helyzetet, majd a saját maga által kiharcolt büntetőt sem tudta gólra váltani, de még ennél is nagyobb ziccert rontott el Kamber a kipattanónál.

Az olasz csatár mégsem lett az egyre veszélyesebben futballozó kispestiek negatív hőse, mivel a harmadik lehetőségét már fejjel kihasználta.

A hajrában a ZTE nem tudott veszélyeztetni, a gyors ellentámadásokra berendezkedő Honvéd viszont többször eldönthette volna az összecsapást, azonban a csereként beállt Moutari hiába vezethette háromszor is a hazai kapusra a labdát, önző volt, és egyszer sem tudott betalálni.

MTI
Close Menu