Megakadályozná az Újpest az FTC csúcsdöntését

A hazai pályán negyven bajnoki mérkőzésen veretlen Ferencváros az ősi rivális Újpestet fogadja a labdarúgó NB I. kilencedik fordulójának rangadóján a Groupama Arénában.  A zöld–fehérek 2015 óta, tizenegy meccs után veretlenek a derbiken.


A hazai bajnokság  finoman fogalmazva is hullámzó színvonala ellenére a Ferencváros–Újpest rangadónak még mindig van vonzereje, ráadásul a két csapat 227. mérkőzésének plusz tétje is van. Amennyiben a címvédő hazai csapat nyer a Groupama Arénában, 41 mérkőzésesre növeli hazai bajnoki veretlenségi sorozatát, amely 2017. április 15. óta tart. Akkor a Vasas nyert 2-1-re a 2014-ben átadott létesítményben. Hasonló szériát legutóbb az Albert Flórián és Rákosi Gyula nevével fémjelzett Ferencváros 1966. szeptember 25-től 1969. május 4-ig produkált. A szintén 40 mérkőzésen át tartó menetelésnek éppen az Újpesti Dózsa vetett véget.

Az Újpest elleni meccs kiemelten fontos a klubnak és a szurkolóinknak is, a játékosok is értik, hogy nem csupán a három pont megszerzéséről van szó. Ez egy derbi, ami a futballistáknak és a szurkolóknak is nagyon fontos 

– nyilatkozta Szergej Rebrov, az FTC vezetőedzője.

Intenzív, erős támadójátékra számítok az Újpesttől, de hazai pályán játszunk, ezért nem lehet más a célunk, mint a győzelem.

A szezonban öt bajnokiján eddig két gólt szerző Tokmac Nguen szerint jól jött a Fradinak a válogatott mérkőzések miatti szünet.

„Nagyon sok meccset játszottunk a szezon kezdete óta, ráadásul a folytatásban is rengeteg mérkőzés vár ránk, ezért főleg mentálisan jelentett sokat, hogy volt lehetőségünk kicsit pihenni. Ez a pár nap éppen elegendő volt arra, hogy fejben felfrissüljünk. Az Újpest erős csapat, kiváló játékosok alkotják, de mi vagyunk a címvédők, éppen ezért bajnokhoz méltó játékkal szeretnénk nyerni szombaton” 

– nyilatkozta bizakodva az FTC csatára.

A két klub 114 éves rivalizálásának ez lesz a 227. bajnoki összecsapása, az eddigi találkozókon 103 ferencvárosi siker mellett 62 döntetlen és 61 újpesti győzelem született. A zöld–fehérek 2015 óta, 11 meccse veretlenek a derbiken, hatszor nyertek öt döntetlen mellett.

Ilyen kiváló sorozatot pedig 88 éve nem produkáltak az ősi rivális ellen.

A meglepetésre a tabellán második Mezőkövesd a listavezető Fehérvárt fogadja, a vidéki rangadó esélyese a vendégcsapat, mert jó rajt után a hazai együttes a legutóbbi két hazai bajnokiját elveszítette a Paks és a Budapest Honvéd ellen-.

MH
Close Menu