Negyedik idegenbeli mérkőzését is megnyerte a Mezőkövesd

A Mezőkövesd negyedik idegenbeli mérkőzését is megnyerte a labdarúgó OTP Bank Liga 2019/20-as idényében, miután a 8. forduló nyitómérkőzésén 2-1-re legyőzte a házigazda Újpestet szombaton.


    OTP Bank Liga, 8. forduló:

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (0-1)


Illovszky Rudolf Stadion, 2248 néző, v.: Berke
gólszerző: Koszta (93.), illetve Berecz (43.), Silye (90.)
sárga lap: Heris (32.), illetve Katanec (40.), Nagy D. (58.)

    Újpest:
    -------
Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Balázs B. - Sankovic - Simon (Szakály P., 76.), Nwobodo, Onovo (Zsótér, 65.), Bjarnason (Koszta, 57.) - Feczesin

    Mezőkövesd:
    -----------
Szappanos - Eperjesi, Neszterov, Katanec, Vadnai - Karnyicki, Berecz - Molnár G., Cseri (Pekár, 68.), Nagy D. (Vajda, 76.) - Zivzivadze (Silye, 84.)

   
Tíz perc elteltével már egyértelműen az Újpest irányított, de a szélekről - elsősorban jobbról - érkező beadások, centerezések után csak ritkán sikerült helyzetet kidolgoznia. A vendégektől eleinte villanásokra még futotta ugyan, később viszont egyre inkább beszorultak a térfelükre, képtelenek voltak támadást indítani. A 43. percben mégis ők szereztek vezetést Berecz Zsombor látványos kapáslövésével. Szöglet után a hosszú oldalra átívelt labdát a mezőkövesdi középpályás 17 méterről vágta egyből a kapu jobb oldalába úgy, hogy lövése öt újpesti játékos között talált utat.
   
A szünet után még nyomasztóbb lett a hazaiak mezőnyfölénye, de az újpesti játékosok rengeteg technikai hibát követtek el, így Szappanosnak nem akadt komolyabb védeni valója. A kövesdiek a hajráig fegyelmezetten szállták meg térfelüket, az utolsó tíz percre azonban néhány kontra erejéig kinyíltak, és a 90. percben Silye Erik találatával eldöntötték a mérkőzést, Koszta Márk szépítő gólja már későn érkezett.
   
A Mezőkövesd 12. alkalommal találkozott az Újpesttel, amelyet másodszor tudott legyőzni, másodszorra is vendégként.

MTI
Close Menu