U17-es labdarúgó-vb - Megszerezték első pontjukat a magyarok

A magyar válogatott hiába vezetett két góllal, végül 2-2-es döntetlent játszott az ausztrál csapattal kedden a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon.

 
Preisinger Sándor szövetségi edző csapata, amely a szombati nyitófordulóban 4-2-re kikapott Nigériától, Baráth Péter fejesével szerzett vezetést, majd Zuigéber Ákos büntetőből növelte az előnyt. A második félidőben az ausztrálok előbb szintén 11-esből szépítettek, majd nem sokkal később egyenlítettek is a goianiai találkozón.
   
A döntetlen azt is jelentette, hogy a két forduló után százszázalékos Nigéria továbbjutott a csoportból, az afrikaiakat Ecuador követi három ponttal, az ausztráloknak és a magyaroknak egy-egy pontjuk van, előbbiek jobb gólkülönbségükkel állnak a harmadik helyen. A pénteki zárókörben a magyarok Ecuadorral találkoznak.
   
A 24 csapatos tornán a hat négyes csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

   
U17-es labdarúgó-vb, 2. forduló, B csoport:

Magyarország-Ausztrália 2-2 (2-0)

gól: Baráth (14.), Zuigéber (20., 11-esből), illetve Botic (69., 11-esből), Watts (74.)

   
A magyar csapat összeállítása:

Hegyi - Buna, Balogh, Horváth, László - Posztobányi (Kosznovszky, 79.), Kata, Baráth - Zuigéber (Major, 29.), Mester (Ominger, 73.), Németh

   
Az első percekben egyértelműen az ausztrál együttes irányította a játékot, a megilletődötten kezdő magyarok sokszor csak másodpercekre tudták megtartani a labdát a sok pontatlan passz miatt. Preisinger Sándor tanítványai rendre hosszú, mélységi indításokkal próbáltak támadást kezdeményezni, de ezek közül szinte egy sem ért célba. Ennek ellenére egy szabadrúgást követően Baráth Péter fejesével a magyarok kerültek előnybe, a bekapott góltól pedig érezhetően megzavarodott az ellenfél, ugyanis ezt követően az ausztrál kapusnak nagyot kellett védenie, majd a videózás után kezezés miatt megítélt büntetőnél már ő sem tudott segíteni, Zuigéber Ákos a bal alsó sarokba lőtte a 11-est. Kétgólos hátrányban magához tért a rivális, amely hiába futballozott veszélyesebben, balszerencséje volt, mert a magyarokat két fejesnél is a kapufa mentette meg, illetve a szünet előtt lesgólt szereztek az ausztrálok, de az is csak centiken múlt.
   
A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első, csak pillanatokig volt a labda a magyaroknál, akiket teljesen beszorított az ausztrál csapat, amely azonban nem találta a selejtezők alatt megszokott szervezett védekezés ellenszerét. Hiába játszott óriási fölényben Ausztrália, még lövésig is csak elvétve jutott, Hegyit pedig egyáltalán nem tudta tesztelni. A szigetországiak aztán a kezezés miatt - videózás után - megadott 11-esből már betaláltak, nem sokkal később pedig akcióból is eredményesek voltak, így megérdemelten egyenlítettek. Az utolsó negyedórában ugyan legalább időnként kiszabadult a szorításból a magyar csapat, de nagyobb lehetőségei az ausztráloknak voltak, akik az első játékrész hajrájához hasonlóan ismét lesről találtak be, a többi alkalommal pedig Hegyi védett bravúrral, így maradt a döntetlen.

    Korábban:

Nigéria-Ecuador 3-2 (1-1)
   
Az állás:
1. (és továbbjutott) Nigéria 6 pont,
2. Ecuador 3,
3. Ausztrália 1 (3-4),
4. Magyarország 1 (4-6)

    A csoport további programja:

    3. forduló:

péntek: Ausztrália-Nigéria, Brazíliaváros 21.00
péntek: Magyarország-Ecuador, Goiania 21.00

MTI

Close Menu