U17-es labdarúgó-vb - Preisinger: nyolcaddöntőbe akarunk jutni

Preisinger Sándor szövetségi edző kijelentette: a magyar válogatott egyértelmű célja, hogy csoportjából a nyolcaddöntőbe jusson a jövő hétvégén kezdődő U17-es labdarúgó-világbajnokságon.


   
"Ahogy eddig is, úgy most is lépésről lépésre haladunk. Ha sikerül 16 közé jutni, akkor majd kitűzhetünk új célokat" 

- mondta a csütörtöki sajtóbeszélgetésen a tréner, aki már a brazíliai időzónához igazodva esti időpontban tart foglalkozást a telki edzőközpontban.
   
A csoportellenfeleket illetően úgy fogalmazott, az ausztrál csapat futballja leginkább a szerbek stílusára hasonlít, a korosztályban ötszörös világbajnokként rekorder Nigériát nagyon jó egyéni képességű és gyors játékosok alkotják, a legérettebbnek pedig Ecuador játéka tűnik, ezért a videofelvételek alapján a dél-amerikai együttest tartja a legerősebbnek a trióból.
   
"Várhatóan 30-35 fokos meleg, de csapadékos idő vár majd a válogatottakra. A mi meccseink késői időpontjai miatt már naplemente lesz, azaz várhatóan a hőség is csökken addigra" 

- tért ki a brazíliai körülményekre Preisinger. Az MTI érdeklődésére úgy vélekedett, csapatának mindenben előre kell lépnie az Európa-bajnoksághoz képest, de a pontosságot és a több labdabirtoklást említette konkrétan.
   
Preisinger megjegyezte, egyes játékosok már felkerültek a felnőttekhez, és abban reménykedik, ez a futballisták dinamikáján is meglátszik majd, továbbá ennek köszönhetően letisztultabb játékot vár.
   
Kata Mihály arról beszélt, hogy mindenképpen szeretnének továbbjutni a négyesből. A felkészülést illetően azt mondta az MTK Budapest középpályása: augusztusban egy győzelemmel és két vereséggel nem sikerült jól egy csehországi torna, de ott több meccsen is nem meghatározó futballisták léptek pályára, szeptemberben viszont az alapcsapattal kétszer is győztek Horvátországban.
   
A magyarok, akikre szombaton 29 órás utazás vár a helyszínre, október 26-án közép-európai idő szerint 22 órakor Nigériával kezdenek, majd három nappal később Ausztráliával találkoznak, november elsején pedig Ecudor ellen zárják a csoportkört. Mindhárom mérkőzést Goianiában, a 13 500 néző befogadására alkalmas Olimpiai Stadionban rendezik.
   
A hat négycsapatos csoportból az első kettő, valamint a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem. A döntő november 17-én lesz.

MTI
Close Menu