Az Újpest vendégeként nyert a Diósgyőr

A Diósgyőr 2-0-ra nyert az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján.



    OTP Bank Liga, 13. forduló:

Újpest FC-Diósgyőri VTK 0-2 (0-2)

Illovszky Rudolf Stadion, 2496 néző, v.: Andó-Szabó
    gólszerzők: Márkvárt (23.), Tabakovic (32.)
    sárga lap: Pauljevic (20.), illetve Vági (30.)

    Újpest:

Banai - Pauljevic, Heris, Litauszki, Burekovic - Sankovic - Onovo (Szakály P., 63.), Nwobodo, Zsótér (Bjarnason, 63.), Simon (Koszta, a szünetben) - Feczesin

    DVTK:

Danilovic - Sesztakov, Polgár, Tamás M., Vági - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro (Korbély, 82.), Prosser (Bacsa, 90.) - Tabakovic

   
Jó iramban kezdtek a csapatok, de kapuk elé már nem értek fel a támadások egyik oldalon sem. Végül a valamivel ötletesebb és pontosabb diósgyőriek szerezték meg a vezetést a 23. percben: Tabakovic fejesét Banai még hárította, a kipattanót azonban Márkvárt közelről az újpesti kapuba helyezte. A gól után azonnal mezőnyfölényt harcolt ki az Újpest, de hiába alakított ki több helyzetet, a 32. percben egy kontra végén megduplázta előnyét a vendégcsapat: Tabakovic 18 méterről lőtte ki a jobb alsót. A szünetig ismét az Újpest irányított, de Zsótér révén csak kapufáig jutott.
   
A szünet után elmaradtak a várt újpesti rohamok, leginkább amiatt, mert a vendégek fegyelmezetten visszazártak a térfelükre, és a veszélyes helyeken már nem engedték területhez jutni az így meddő mezőnyfölényben lévő hazaiakat. Bjarnason és Szakály becserélésével lendület és veszély költözött az újpestiek játékába, de a diósgyőri védelem a lefújásig hiba nélkül állta a rohamokat.
   
A szezonban az Újpest hetedik hazai bajnokiján egy győzelem és két döntetlen mellett negyedszer maradt alul, a DVTK vendégként öt vereség mellett másodszor nyert. Utóbbiak ezzel visszavágtak a lila-fehéreknek, akiktől augusztus közepén otthon 2-1-re kikaptak.
   
A DVTK 2006 óta tartó rossz sorozatát szakította meg az Újpest vendégeként, a miskolciak a legutóbbi idegenbeli győzelmüket követően hét döntetlen mellett hatszor kaptak ki a liláktól.

MTI
Close Menu