Döntetlennel folytatódott a Mezőkövesd jó és a ZTE rossz sorozata

A második Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott az újonc Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.



    A pontosztozkodással mindkét csapat sorozata folytatódott: a borsodiak veretlenek, a két 11-est is elhibázó zalaiak pedig nyeretlenek az elmúlt öt élvonalbeli találkozójukon.
    A mérkőzés játékvezetője Kassai Viktor volt, aki 322. alkalommal bíráskodott a magyar élvonalban, ezzel csúcstartó lett. A 44 éves sípmester, aki 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett, Szabó Zsolt rekordját adta át a múltnak.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
ZTE FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1)

Zalaegerszeg, 2780 néző, v.: Kassai
    gólszerzők: Bobál G. (60.), illetve Zivzivadze (40.)
    piros lap: Farkas D. (81.)
    sárga lap: Babati (43.), Lesjak (44.), Bolla (83.), illetve Farkas D. (18., 81.), Silye (32.), Katanec (47.), Berecz (91.)

ZTE FC:

Demjén - Kocsis G., Lesjak, Bolla (Holodjuk, 89.), Bobál D. - Mitrovic, Bedi - Babati (Ikoba, 54.), Stieber, Radó (Grumic, 88.) - Bobál G.

 Mezőkövesd Zsóry FC:

Szappanos - Farkas D., Pillár, Katanec, Silye - Berecz, Karnickij - Pekár (Vajda, 72.), Cseri (Sajbán, 88.), Nagy D. (Vadnai, 87.) - Zivzivadze


    Kiegyenlített első félidőt láthatott a közönség, mindkét együttes zártan és szervezetten védekezett, így igen kevés lehetőség adódott, valamelyest az idény meglepetéscsapata, a második Mezőkövesd birtokolta többet a labdát.
Az első nagy helyzetig 36 percet kellett várni, de Babati célt tévesztett, azaz a kapusoknak továbbra sem volt dolguk, a kihagyott hazai helyzet pedig megbosszulta magát, mert a túloldalon Zivzivadze nem hibázott, így a borsodiak vonulhattak előnnyel a szünetre.
    A folytatásban szinte azonnal egyenlíthetett volna az újonc ZTE, azonban Babati 11-esét kivédte Szappanos. A kihagyott büntető ellenére lendületben maradtak a kék-fehérek, sorra vezették az akciókat, a vendégek védelme ugyan egy ideig szokás szerint állta a sarat, aztán negyedóra elteltével góllá érett a hazaiak nyomása.
 Az egyenlítést követően kiegyenlítetté vált a mérkőzés, mindkét fél győzelemre törően futballozott, azonban újabb gól már nem született a jó napot kifogó kapusoknak és a helyenként önfeláldozó védőknek köszönhetően. A hazaiak jártak közelebb a győzelemhez, de a hajrában Radó büntetőjét is kivédte Szappanos.



Forrás:MTI.hu
Close Menu