Évtizedek óta nem voltak ennyien budapesti focimeccsen

Az összes jegy elkelt, a magyar labdarúgó-válogatott telt ház előtt lép pályára Uruguay ellen november 15-én a Puskás Arénában.


Négy nap alatt elfogyott az összes jegy a magyar válogatott Uruguay elleni, november 15-i meccsére. A belépőket október 25-én kezdték árulni és 28-án valamennyi gazdára talált. Ez azt jelenti, hogy közel 68 ezren szurkolhatnak a lelátón az új Puskás Ferenc Aréna avatómérkőzésén, amelyen Gera Zoltán elbúcsúzik a nemzeti csapattól.

Ennél többen legutóbb 33 évvel ezelőtt, 1986 márciusában a Magyarország-Brazília barátságos mérkőzésen voltak jelen a Puskás Aréna elődjében, a Népstadionban. Akkor több mint 70 ezren látták, ahogy a mexikói világbajnokságra készülő magyar válogatott 3-0-ra verte a brazilokat. Előzetesen 250 ezren igényeltek belépőt. Az abszolút rekord 1955-ből datálódik, amikor 104 ezren szurkolták végig az Ausztria elleni 6-1-es győzelmet szintén a Népstadionban.

A magyar-brazil óta három válogatott meccsen is megközelítette a nézőszám a 70 ezret. 1991 áprilisában 60 ezer szurkoló volt kíváncsi a Magyarország-Szovjetunió Eb-selejtezőre, amelyet a vendégek 1-0-ra megnyertek. Hét évvel később, 1998 szeptemberében a többek között Luis Figóval felálló portugálok vendégjátéka 50 ezer nézőt vonzott a Népstadionban. A luzitánok 3-1-re legyőzték Bicskei Bertalan együttesét. 2000 szeptemberében ismét 60 ezren jöttek össze a Népstadionban, amikor a magyar csapat 2-2-re végzett az olaszokkal.

Az ezt követő 19 év során csak kétszer hirdettek teltházat a Puskás Ferenc Stadionban. Előbb 2004-ben a Ronaldinhóval, Roberto Carlosszal és Kakával felálló brazilok, majd egy évvel később a világklasszisok sorát felvonultató Real Madrid miatt kelt el valamennyi jegy. Ezen a két meccsen már számos szektort lezártak, így csupán 45 ezer néző lehetett jelen a helyszínen.

ripost
Close Menu