Győzelmével élre ugrott a Mezőkövesd

A Mezőkövesd kétgólos győzelmet aratott újonc vendége, a Kaposvár felett a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján.


   
A sikerükkel élre ugró hazaiak hat kör óta veretlenek az élvonalban, míg a Rákóczi sorozatban hatodik vereségét szenvedte el.

   
OTP Bank Liga, 13. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (1-0)

Mezőkövesd, 1452 néző, v.: Solymosi

    gólszerzők: Cseri (45., 11-esből), Berecz (47.)
    sárga lap: Nagy D. (85.), illetve Poplatnik (43.), Nagy T. (56.), Szakály (64.)

    Mezőkövesd Zsóry FC:

Szappanos - Vadnai, Katanec, Pillár, Silye - Karnickij, Berecz - Cseri, Pekár (Sajbán, 85.), Vajda S. (Nagy D., 61.) - Zivzivadze (Takács T., 89.)

    Kaposvári Rákóczi FC:

Slakta - Nagy J., Úr, Vachtler, Nagy T. - Jakimiv (Hadaró, 54.)- Nagy R., Szakály (Markovic, 66.), Beliczky - Poplatnik (Borbély, 72.), Ádám

   
Az első félidőben a Mezőkövesd irányította a játékot, de a Kaposvár sem adta fel a támadások lehetőségét. Mindkét félnek voltak ígéretes akciói, azonban sok hibával játszottak a csapatok, emiatt komoly helyzet nemigen alakult ki, viszont a szünet előtt büntetőhöz jutott a hazai gárda, amely kihasználta a kínálkozó alkalmat. Az újonc ugyan ezt követően azonnal egyenlíthetett volna, de Szappanos bravúrral mentett.
   
A folytatásban egy szöglet után megduplázta előnyét a Mezőkövesd, amely biztos vezetése tudatában is jobban, szervezettebben és hatékonyabban futballozott, így a vendégeknek jószerivel esélyük sem volt még a szépítésre sem. A borsodiak megérdemelten tartották otthon a három pontot, egyúttal átvették a vezetést a tabellán a Fehérvártól.

MTI
Close Menu