Nem bírt egymással a Ferencváros és a Mezőkövesd

A Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott a címvédő Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának rangadóján.


   
A pontosztozkodással a hazaiak maradtak a harmadik, a vendégek pedig a második helyen.
   
Érdekesség, hogy mostanáig a fővárosiak hazai pályán, míg a mezőkövesdiek idegenben voltak százszázalékosak, a jó sorozatát egyik csapat sem tudta folytatni, de a veretlenségét így mindkettő megőrizte.

    OTP Bank Liga, 11. forduló:

Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-0)

Groupama Aréna, 7437 néző, v.: Pintér
    gólszerzők: Ihnatenko (9.), illetve Zivzivadze (49.)
    sárga lap: Ihnatenko (45.), Botka (52.), illetve Berecz (50.), Zivzivadze (53.), Pekár (59.)

    Ferencvárosi TC:
    ----------------
Dibusz - Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic - Haratin, Ihnatenko (Leandro, 75.) - Zubkov, Isael (Bőle, 71.), Nguen (Varga R., 82.) - Boli

    Mezőkövesd Zsóry FC:
    --------------------
Szappanos - Farkas D., Pillár, Katanec, Silye - Pekár, Karnickij, Berecz, Cseri (Vajda, 82.) - Nagy D. (Takács T., 76.; Sajbán, 87.), Zivzivadze

   
Nem kezdett megilletődötten a Mezőkövesd a Ferencváros vendégeként sem, az idény meglepetéscsapata kifejezetten bátran vállalkozott támadásépítésre, a címvédő pedig - a magyar bajnokságban tőle szokatlanul - gyors kontrákkal veszélyeztetett.

A hazaiak nem egy ilyen akcióból, hanem szöglet után szereztek vezetést, de a gól nem változtatta meg a játék képét, sőt, a Mezőkövesd részéről Zivzivadze ziccert hibázott. Az első félidő derekától kiegyenlítetté vált a játék, mindkét fél vezetett szép támadásokat és voltak ígéretes próbálkozások, védenie azonban csak a hetek óta nagyszerű formában lévő Dibusznak kellett egy ízben a szünet előtt.
   
A folytatásban a vendégek szinte azonnal egyenlítettek, a gól után pedig kissé paprikássá vált a hangulat, amit a játékvezető tíz perc alatt kiosztott négy sárga lappal próbált megfékezni. Amikor ismét a futball került középpontba, a Ferencváros ragadta magához az irányítást, de előbb Szappanos védett nagyot, majd éppen az ő hibáját Boli nem tudta kihasználni óriási helyzetben. A hajrában inkább mezőnyjáték volt helyzetek nélkül, így az eredmény már nem változott a lefújásig.

MTI
Close Menu