Román bíró vezeti a walesi-magyar Eb-selejtezőt

A román Ovidiu Hategan lesz a keddi, sorsdöntő Wales-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező játékvezetője.A civilben orvos Hategan sem a magyar válogatottnak, sem magyar klubcsapatnak nem vezetett még meccset, a walesiek számára viszont nem ismeretlen, mivel 2018-as Ausztria elleni világbajnoki selejtezőjükön ő fújta a sípot. Az a találkozó 1-0-a walesi sikerrel zárult - írja a Nemzeti Sport.

A román bíró a jelenlegi szezonban két Bajnokok Ligája-találkozón dirigált: ő vezette a Barcelona-Dortmund, illetve az Ajax-Chelsea összecsapást is a csoportkörben.

A keddi meccsen Octavian Sovre és Sebastian Gheorghe lesznek Hategan segítői, a negyedik játékvezető szerepét Sebastian Coltescu tölti be majd.

A cardiffi találkozó a magyar válogatott szempontjából sorsdöntő: amennyiben győz Marco Rossi csapata, egyenes ágon kijut a jövő évi, részben budapesti rendezésű Eb-re. Akkor sincs viszont minden veszve, ha nem sikerülne megszerezni a három pontot, a svédek pénteki győzelmének köszönhetően ugyanis nemzeti együttesünk ebben az esetben pótselejtezőn vívhatja ki a részvételi jogot a kontinensviadalra.

MH
Close Menu