Sorozatban hatodszor nyert a Budapest Honvéd

A Budapest Honvéd hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Paks csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján, a kispesti együttes ezzel sorozatban a hatodik mérkőzését nyerte meg.


   
OTP Bank Liga, 13. forduló:

Budapest Honvéd FC-Paksi FC 2-1 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2365 néző, v.: Pillók
    gólszerzők: Lanzafame (75., 11-esből), Aliji (84.), illetve Böde (72.)
    sárga lap: Aliji (78.), illetve Simon Á. (53.), Szabó J. (74.), Böde (74.), Lenzsér (78.)

    Budapest Honvéd:

Tujvel - Batik (Kálnoki-Kis, 49.), Kamber, Lovric - Kesztyűs (Banó-Szabó, 91.), Gazdag, Vadócz, Nagy G., Aliji - Lanzafame, Moutari (N'Gog, 85.)

    Paksi FC:

Rácz - Lenzsér, Fejes, Gévay, Szabó J. - Osváth (Kulcsár D., 67.), Simon Á., Windecker (Kecskés, 82.), Balogh B. - Hahn (Remili, 59.), Böde

   
Az első félidőben hiába volt aktívabb a kispesti csapat és került mezőnyfölénybe, ritkán jutott a kapu elé. A játékrész legnagyobb helyzete a gyenge támadójátékot mutató paksiak előtt adódott, amikor a 42. percben Böde közeli fejesét Tujvel hárította.
   
A szünet után is a Honvéd irányított, de miután mindkét fél sok technikai hibát vétett, illetve sokszor szabálytalankodott, nem alakulhatott ki folyamatos játék, és a kapuk sem forogtak veszélyben. A 72. percben Böde fejesével váratlanul szerzett vezetést a Paks: a támadó egy szöglet után két védővel a nyakában a rövidről csúsztatott Tujvel kapujába. Három perccel később Lanzafame "panenkás" büntetőjével egyenlített a házigazda. Felüörgött a mérkőzés, a Honvéd pedig a 84. percben óriási paksi védelmi hibát követően, Aliji révén megszerezte a győztes találatot. A hajrá a Paksé volt, de egyenlítenie már nem sikerült.
   
A Paks immár öt mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban, ezeken negyedszer maradt alul. Idegenben hetedik fellépésén ötödször maradt pont nélkül.
   
A Honvéd pályaválasztóként a Paks ellen sorozatban a 11. bajnoki összecsapásán őrizte meg veretlenségét: négy döntetlent követően hetedszer győzött ellene.

MTI
Close Menu