Újabb változások lesznek a romániai labdarúgásban

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága a keddi ülésén újabb változásokat hagyott jóvá, amellyel a hazai futball fejlődését szeretnék elősegíteni.


Miután arra kötelezték az élvonalbeli klubokat, hogy ifjúsági, U21-es korosztályú játékosokat nevezzenek minden bajnoki mérkőzésen a kezdőcsapatba, illetve női felnőtt csapatot kell indítsanak, most két újabb kikötésnek kell megfeleljenek.

A következő idénytől az 1. Ligában szereplő klubok

egy U16-os korosztályú fiú- és egy U15-ös lánycsapattal kell rendelkezzenek, és részt vegyenek az Elit Ligában, illetve az országos bajnokságban, mert ellenkező esetben nem kapják meg a 2020–2021-es szezonra szóló indulási jogot (licenc). 

Továbbá minden klub legkevesebb hatvan pontot kell elérjen a gyerek és ifjúsági akadémiák éves ranglistáján.

Másrészt az úgynevezett szolidaritási alapból származó pénzösszeget is másképpen osztják szét a klubok között. Az élvonalbeli csapatok különböző összeget kaptak az egyes alakulatok európai kupaszereplése után.

Ezután a szövetség azzal a céllal osztja szét ezeket a pénzeket, hogy minél több jusson a gyerek- és ifjúsági labdarúgás fejlesztésére, ugyanakkor ebből a másod- és harmadosztályú klubok is részesülhetnek.

szekelyhon.ro
Close Menu