Buffonnak esze ágában sincs visszavonulni

Szerdán a Sampdoria ellen beállította Paolo Maldini rekordját, s így immár Gianluigi Buffon is 647 mérkőzésen szerepelt az olasz labdarúgó- bajnokságban. 



A 41 éves kapus még éveket szeretne lehúzni a pályán, s nem elsősorban a további rekordok megdöntése motiválja, hanem a labdarúgás szeretete. Régi iskola…

Hogy fog-e rajta a kor, azt nem tisztünk eldönteni. Egy biztos, a nyáron visszahívta a Paris Saint Germaintől az olasz rekordbajnok Juventus.

Negyvenegy évesen is biztos pont, ugyan ma már csak „beugróként” szolgálja a klubját, de nem dőlnek a kardjukba a Juve-drukekrek, ha Maurizio Sarri edző úgy dönt, hogy Gianluigi Buffon nevével kezdődik a csapat összeállítása.

Szerda este mérföldkőhöz érkezett a veterán kapus pályafutása, valóra váltotta régóta dédelgetett álmát, a lejátszott olasz bajnoki mérkőzések tekintetében utolérte az AC Milan legendáját, Paolo Maldinit.

Nem az a lényeg, hogy utolértem Maldinit, én még ennél is jobban örülök a Sampdoria legyőzésének. S persze annak is, hogy átvettük a vezetést a bajnokságban 

– nyilatkozta Buffon a győztes meccs után.

A 2006-ban világbajnokságot nyert olasz válogatott kapusa hozzátette, nem feltétlenül az a legfontosabb, hogy egy meccsel megelőzze Maldiniot, s egyedül vezesse a rangsort. – 648 meccs? Jól hangzik, de a futball csapatsport, és nekem szívügyem a Juventus szereplése.

Úgy érzem, szinte referenciapontnak tekintenek az öltözőben, szeretek felelősséget vállalni annak ellenére, hogy nem játszom túl gyakran. Gyermeki lélek lakozik bennem, és én hallgatok erre a lélekre. Továbbra is a pályán van a helyem, ott érzem jól magam. Folytatni akarom a pályafutásomat.

Hogy meddig?

Júniusig biztosan, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább 

– nyilatkozta Gianluigi Buffon, akinek még a Bajnokok Ligája-trófea hiányzik a vitrinjéből – talán júniusig…?

MN
Close Menu