Kisvárdán is veretlen maradt a Fehérvár

A MOL Fehérvár FC kétgólos győzelmet aratott Kisvárdán a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.



    A második helyen álló székesfehérváriak megőrizték idegenbeli veretlenségüket ebben az idényben: két döntetlen mellett ez volt a hatodik diadaluk. A Kisvárda továbbra is nyeretlen a Fehérvár ellen: egy pontosztozkodás mellett negyedszer kapott ki.

    OTP Bank Liga, 16. forduló:
Kisvárda Master Good-MOL Fehérvár FC 0-2 (0-1)

Kisvárda, v.: Berke
    gólszerzők: Rubus (42., öngól), Pátkai (47.)
    sárga lap: Lucas (16.), Hej (56.), Hugo Seco (83.), illetve Pátkai (58.), Rus (86.), Musliu (86.)
   
    Kisvárda Master Good:
 
Zöldesi - Hej, Kravcsenko, Rubus, Protic - Lucas, Karaszjuk (Bumba, 71.) - Gosztonyi (Hugo Seco, a szünetben), Cukalasz, Kovácsréti (Tischler, a szünetben) - Grozav
   
    MOL Fehérvár FC:
   
Kovácsik - Stopira, Musliu (Fiola, 92.), Juhász R., Rus - Pátkai, Elek - Nego, Kovács I., Petrjak (Nikolov, 75.) - Futács (Milanov, 89.)
   
    Kifejezetten izgalmasan kezdődött az összecsapás, ugyanis előbb betalált a Kisvárda, de a gólt les miatt nem adta meg a játékvezető, majd néhány perc múlva a Fehérvár kerülhetett volna előnybe, azonban Futács elhibázta a ziccert.
 A kezdeti adok-kapok után valamelyest a hazaiak voltak aktívabbak, viszont védeni valója mégis csak a kisvárdai kapusnak volt.
 Az idő múlásával teljesen kiegyenlítetté vált a küzdelem, a fehérváriak kissé váratlanul szereztek vezetést a szünet előtt Rubus öngóljával, ugyanis a védő szerencsétlenül ért labdához, amikor becsúszva próbált menteni a beadásra jó ütemben érkező Futács elől.

    A második félidő legalább olyan jól kezdődött a vendégek számára, mint ahogy az első befejeződött, mivel Pátkai fejesgóljával megduplázták előnyüket.
 A Kisvárda egy ideig még próbálkozott, de lassacskán hitehagyottá vált, így a megnyugtató vezetés birtokában egyre magabiztosabban futballozó Fehérvár egyértelműen átvette az irányítást, és csak a pontatlan befejezések, illetve Zöldesi védései miatt nem tudott újabb gólt lőni.
Egy ízben Elek távoli bombájánál pedig a keresztléc mentett. A hosszabbítás egyetlen érdemleges pillanata a válogatott Fiola Attila becserélése volt, aki hosszú sérülés után tért vissza.


Forrás:MTI.hu
Close Menu