Olasz edző irányítja a máltai labdarúgó-válogatottat

Az olasz Devis Mangia lett a máltai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

   

"Fiatal és energikus edző, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik a klubfutballban és a válogatott színtéren egyaránt. Hazája U21-es válogatottját például Európa-bajnoki döntőbe vezette 2013-ban" 

- mondta a szövetség honlapján Bjorn Vassallo elnök.
   
Hozzátette, Devis Mangia személye azért is fontos lehet számukra, mert egy máltai profi csapatot szeretnének elindítani az olasz harmadosztályban. Az új szövetségi kapitány szerződése 2023. december 31-ig szól.
   
"Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk a szövetséggel. Rendkívül ambiciózus terveket ismertem meg. Biztos vagyok benne, hogy kemény munkával és közös elkötelezettséggel jelentősen javíthatjuk a máltai labdarúgás színvonalát" 

- szögezte le az új edző.
   
Mangia korábban olasz alsóbb osztályú csapatokat irányított, majd volt a Palermo, a Spezia, a Bari, az Ascoli, a román Universitatea Craiova, illetve az olasz U21-es válogatott szakvezetője is.
   
A máltai válogatott 2015 júniusa óta csupán két mérkőzést tudott megnyerni. Tavaly a Nemzetek Ligája D osztályát három döntetlennel és három vereséggel, idén az Európa-bajnoki selejtezősorozatot egy sikerrel és kilenc vereséggel zárta, ezért Ray Farrugia kapitány szerződését nem hosszabbították meg.

MTI
Close Menu