Zidane: A Barcelonának ott van Messi, de nekünk is megvannak a saját fegyvereink

Az El Clásicó előtt nyilatkozott a Real Madrid edzője.



Zinedine Zidane tisztában van a Lionel Messi által jelentett veszéllyel, de úgy gondolja, a Real Madridnak is megvannak a saját fegyverei a Barcelona ellen.

A bajnoki címvédő Barcelona szerda este először találkozik ebben a szezonban a Királyi Gárdával, amelyet jelenleg csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előz meg.

A hétvégén a Barcelona a Real Sociedaddal játszott 2-2-es döntetlent, de ezt a Real Madrid nem tudta kihasználni, sőt, csak egy utolsó perces góllal tudtak pontot menteni a Valencia ellen.

Természetesen a Barcelona játékára a nemrég újabb Aranylabdát nyerő Lionel Messi van a legnagyobb hatással, a bajnokságban 11 meccsen már 12 gólt szerzett.

Az összecsapás valószínűleg igen feszült lesz, de Zidane ennek ellenére úgy gondolja, képes lesz élvezni a találkozót.

- Természetesen élvezni fogom, elvégre ez egy futballmeccs. Tizenegy a tizenegy ellen játszunk, plussz a cserék, és ez a legfontosabb. Tudjuk, hogy kikkel nézünk szembe. Tisztában vagyok vele, hogy nekik ott van Lionel Messi, de nekünk is megvannak a saját fegyvereink. Azt akarjuk, hogy ez egy jó meccs legyen. A legfontosabb, hogy felkészültek legyünk, és mi azok vagyunk. Semmi miatt nem aggódom. Mindannyian boldogok vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek a meccsnek. Emlékszem arra, amikor én játszottam Clásicón, és ez egy olyan meccs amiért érdemes élni. Mi csak erre koncentrálunk - nyilatkozta a Real Madrid edzője.

A mérkőzést eredetileg október 26-án kellett volna lejátszani, de a barcelonai tüntetések miatt végül majdnem két hónappal később kerül megrendezésre az összecsapás. Mivel azonban újabb tünetéseket rendeznek a városban, a meccs sorsa továbbra is bizonytalan.

- Az energiáinkat a pályára kell koncentrálnunk, és bíznunk kell abban, hogy játszhatunk. Csak így lehet megfelelően felkészülni - kommentálta az eseményeket Zidane.


Forrás: Goal.com
Close Menu