Hosszú idő után ismét diósgyőri siker Zalaegerszegen

A Diósgyőr hátrányból fordítva 3-1-re nyert a Zalaegerszeg otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 17. fordulójában, így 1975 augusztusa után diadalmaskodott ismét vendégként a két csapat párharcában.    A DVTK sorozatban harmadik idegenbeli sikerét aratta a bajnokságban.

     OTP Bank Liga, 17. forduló:

Zalaegerszegi TE FC-Diósgyőri VTK 1-3 (0-0)

Zalaegerszeg, 2051 néző, v.: Karakó
    gólszerzők: Bobál G. (47., 11-esből), illetve Brkovic (53.), Polgár (61.), Hasani (93.)
    sárga lap: Bedi (60.), Mitrovic (63.), Babati (91.)

    Zalaegerszegi TE FC:
   
Demjén - Bolla, Bobál D., Lesjak, Bedi - Stieber, Mitrovic (McWoods, 76.), Kocsis G.,  Radó (Babati, 65.) - Ikoba, Bobál G. (Katelarisz, 62.)

    DVTK:
   
Danilovic - Sesztakov, Polgár, Brkovic, Tamás M. - Márkvárt, Vági - Hasani, Rui Pedro (Cortes, 81.), Kiss T. (Egerszegi, 88.) - Ivanovszki (Tabakovic, 76.)

   
A DVTK hatalmas lendülettel kezdett, már az első percben óriási helyzetet hagyott ki, és a folytatásban is többször veszélyeztette Demjén kapuját. Negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de a szünetig nem született gól.
   
A fordulást követően viszont rövid időn belül mindkét csapat betalált: előbb a hazaiak egy vitatható büntetőből, majd a vendégek egy jobboldali szögletet követően. A Diósgyőr az egyenlítés után lendületben maradt, és egy remek szabadrúgás-variáció végén a vezetést is sikerült megszereznie.

A vendégek a hátralévő időben eredményesen őrizték előnyüket, sőt többször ők veszélyeztettek, és az utolsó pillanatokban - Hasani révén - megadták a kegyelemdöfést is ellenfelüknek.

MTI
Close Menu