Melyik focicsapatnak szurkolnak a Forma-1-es pilóták?

Lassan közeledik a Forma-1-es szezon kezdet, miközben az európai foci idény a csúcsidőszakához fog érni. Éppen ezért a két sport rajongó táborai számára időnként komoly dilemmát fog okozni, hogy melyik sporteseményt kövessék. 



A száguldó cirkusz mezőnyében is szép számmal vannak olyanok, akik közismerten nagy focirajongók, igaz nekik nincs mindig lehetőségük követni a kedvenc csapatuk mérkőzéseit.

Vegyük most sorra azon Forma-1-es versenyzőket, akikről közismert, hogy melyik labdarúgó csapatnak szurkolnak. Az esetek nagy részében természetesen hazai csapat lesz a kedvenc, de azért akad kivétel is.

Max Verstappen óriási PSV rajongó, annyira, hogy a FIFA játékban meccselt két korábbi Ajax játékossal, Matthijs De Ligt-tel és Frenkie De Jonggal. Ezt az összecsapást akkor elveszítette, de megígérte, hogy majd egy autós játékban is kihívja majd a két focistát. PSV fanként természetesen Dzsudzsák Balázs neve is ismerősen cseng neki.

A paddockban az angol csapatok is igen népszerűek, de nem csak a hazai versenyzők miatt. Lewis Hamilton Arsenal, míg Daniel Ricciardo Manchester United rajongónak vallja magát.

Sebastian Vettel szemei folyamatosan egy német klubbot követnek, ez pedig nem más, mint az Eintracht Frankfurt. Míg a csapattársa hűséges a hazájához és ha teheti, akkor Leclerc rendszeresen kilátogat az AS Monaco meccseire.

A Drive To Survive Netflix sorozat óta tudjuk, hogy a Sainz család régóta Real Madrid drukker, csak úgy, mint a korábbi F1-es bajnok Fernando Alonso is.

Sergio Pérez és Pierre Gasly kedvenc csapata is otthonról való, előbbi a Club America utóbbi pedig a PSG rajongó táborát erősíti.

Némiképp meglepő módon pedig Danyil Kvyat szíve pedig az olasz AS Roma felé húz.

racingline.hu
Close Menu