Sokat már nem hibázhat a Gyirmót



Hétvégén folytatódik az NB II-es pontvadászat, a Gyirmót FC Győr a még feljutó- helyen lévő második Budafoktól hét ponttal elmaradva a harmadik pozícióból várja a tavaszt.

A kék-sárgák húsz eddigi találkozójukból 10-et nyertek meg, s öt döntetlen mellett ötször szenvedtek vereséget. A folytatásban ennél várhatóan jobb teljesítmény kell, ha a csapat el akarja érni a célját, az élvonalbeli feljutást. Természetesen tisztában van ezzel Csertői Aurél, a gyirmótiak vezetőedzője is, akit a téli felkészülésről, a keretben történt változásokról kérdeztünk.

„Mivel elég hamar folytatódik a bajnokság, viszonylag kevés idő maradt a felkészülésre, s úgy gondolom, mint más csapatok, mi is másfajta tematikával készültünk a folytatásra – kezdte az élvonalban is rutinosnak számító szakember. – Igaz, hogy felkészülési mérkőzést nem tudtunk annyit játszani, mint szerettünk volna, szerencsére jó körülmények között gyakorolhattunk, s meg tudtuk valósítani mindazt, amit télen szerettünk volna. Úgy gondolom, tisztességesen felkészültünk a tavaszra.”

A gyirmótiak korábban gyakran készültek Horvátországban, ám ezúttal sem utaztak el edzőtáborba.

„Nyilván ideálisabb lett volna egy egy-két hetes összetartás, de ahogy említettem, kevés idő állt rendelkezésünkre s Gyirmóton is adott volt minden körülmény a felkészüléshez. Fűthető a pálya, így minden rendben volt.”

A Gyirmót három felkészülési mérkőzést játszott ezen a télen. Elsőként mindjárt a bajnokságban rivális ETO-val, s ezen a találkozón meggyőző teljesítményt és játékot nyújtva győzött 5–0-ra. A csapat második idei előkészületi mérkőzésén az osztrák Vorwarts ellen gól nélküli döntetlen született, majd a szlovákiai Szeredtől – emberhátrányban futballozva, – egy góllal kikapott a kék-sárga gárda.

„Ami az eredményességet illeti, túl sok következtetést nem lehet levonni az ilyen edzőmérkőzésekből. Ezeket nem lehet összehasonlítani egy-egy bajnokival, ahol nem lehet annyit hibázni és nyerni kell, eredményt kell produkálni. Persze nyilván fontosak a felkészülési találkozók is, ahol a megfelelő terhelés mellett képet kapuk a csapat és a játékosaink állapotáról” 

– tette hozzá Csertői.

A téli átigazolási időszakban szinte valamennyi klub erősített, így a feljutásért küzdő Gyirmót is, igaz, a szurkolók talán több érkezőt vártak. Kérdés, hogy a támadósorból távozó Szarka Ákost sikerül-e pótolni.

„Szarka helyett jött hozzánk egy csatár, Varga Barnabás, aki sajnos kisebb sérüléssel érkezett, így várhatóan pár hétig még nem számolhatunk vele. Németh Bence, aki Ménfőcsanakról érkezett, fiatal, jó játékos, a jövő embere lehet. Egy vezetőedző nyilván mindig szeretne a lehető legtöbb lehetőségből válogatni, de a tulajdonosokkal egyeztetve úgy érezzük, ez a keret alkalmas lehet a célokra, a feljutásra. Az átigazolási időszak azonban február közepéig tart, s még extra játékos talán beeshet.”

A gyirmóti együttes az élvonalbeli feljutás igényével vágott neki a bajnokságnak s céljai télen sem változtak. A kék-sárgák eddig egyszer szerepeltek az NB I-ben, a 2015/2016-os idényben három fordulóval a másod­osztályú bajnokság vége előtt biztosították be bajnoki címüket, így a következő szezonban először futballoztak a magyar élvonalban. A csapat egy idény után a tabella legalján végzett, így visszaesett a másodosztályba, ahol jelenleg is szerepel.

„Komolynak tűnő a hátrányunk, de harmadikak vagyunk, s nem ledolgozhatatlan ez a hét pont. Igaz, nem csak a saját kezünkben van a sorsunk, s nem nagyon hibázhatunk, hogy az esélyünk megmaradjon.”

kisalfold.hu
Close Menu